«Η μετάλλαξη Ομικρον θα επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 10 Γενάρη»

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαιωάννου, και μίλησε για την αύξηση της μετάλλαξης Ομικρον στα λύματα της Θεσσαλονίκης στο ποσοστό της τάξεως του 32% και την επικράτησή της στην πόλη το νέο έτος.

Μεταξύ άλλων όσα είπε ο Πρύτανης:

Για το 32% της Ομικρον στα λύματα: «Στις 19 Δεκέμβρη πιάσαμε την μετάλλαξη Ομικρον στα λύματα πριν βρεθεί σε εργαστηριακό έλεγχο και μας ανησυχούσε στο 3%, πλέον μας ανησυχεί περισσότερο. Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης θα επικρατήσει η μετάλλαξη Ομικρον μέχρι τις 10 Γενάρη. Τα δεδομένα δεν είναι τόσο βαριά, αλλά κυρίως για τους εμβολιασμένους. Είναι ένα στέλεχος αυξημένης μεταδοτικότητας που πιθανότατα θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στους ανεμβολίαστους. Αυτή η απότομη αύξηση στα λύματα θα δώσει και αύξηση των κρουσμάτων. 

Η διασπορά του ιού είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τα κρούσματα που εμφανίζονται. Η επέκταση της Ομικρον αφήνει πίσω την μετάλλαξη Δέλτα. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και δεν έχει να κάνει μόνο με απλά μαθηματικά. Εμείς δεν μπαίνουμε στη λογική να μιλάμε για μέτρα, αυτά τα αποφασίζουν οι εμπειρογνώμονες και έχουν συνολική εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας. Εμάς δουλειά μας είναι να βοηθάμε την Πολιτεία για να πάρει μέτρα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.