Η μεταγραφική ωριμότητα του Αρη και το αποτέλεσμα

Βασίλης Μάστορας19 Αυγούστου 2020

Ο Αρης είχε μία τραυματική εμπειρία από τις μεταγραφές του προηγούμενου καλοκαιριού. Απέκτησε ποδοσφαιριστές οι οποίοι, στην πράξη, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν μεταγραφικό προϊόν σοβαρής δουλειάς. Το αντίθετο. Περισσότερο για προχειροδουλειά έμοιαζε το στήσιμο της ομάδας, πάρα αποτέλεσμα οργανωμένου σκάουτινγκ. Ο Αρης πλήρωσε αρκετά χρήματα χωρίς να καλύψει επαρκώς όλες τις θέσεις της ενδεκάδας με εναλλακτικές λύσεις και γι’ αυτό χρειάστηκε ο Ενινγκ σε πολλούς αγώνες να γίνει Χουντίνι προκειμένου να δημιουργήσει μία αξιοπρεπή ενδεκάδα. Το χειρότερο; Οι «κίτρινοι» φορτώθηκαν, τηρουμένων των αναλογιών, βαριά συμβόλαια παικτών οι οποίοι δεν προσέφεραν αγωνιστικά. Με λίγα λόγια ο περσινός σχεδιασμός έγινε στο… πόδι με θύμα την ομάδα.

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σχεδόν από την άνοιξη είχε αποφασισθεί το μεταγραφικό πλάνο, το οποίο θα «κούμπωνε» πάνω στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ενινγκ. Ο Χαριστέας με τον Γερμανό προπονητή κατέληξαν στα χαρακτηριστικά των παικτών που θα αποκτηθούν, έβαλαν κάτω τις προτάσεις και σε συνεργασία με τους ανθρώπους του τμήματος σκάουτινγκ αποφάσισαν τους μεταγραφικούς στόχους. Ηταν δηλαδή έτοιμοι από πολύ νωρίς κι αν δεν υπήρχε το βαρίδιο των ΒΑΝ αυτή τη στιγμή το ρόστερ θα είχε «κλειδώσει». Το κυριότερο; Η γραμμή των μεταγραφών τηρείται χωρίς παρεκκλίσεις κι αυτό έχει μεγάλη αξία για την οικονομική βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα έσοδα απροσδιόριστα ακόμη, οπότε νεοπλουτισμοί και αποφάσεις οι οποίες έχουν ως αφετηρία το θυμικό ίσως στοιχήσουν ακριβά στο ταμείο των «κίτρινων».

Ο Αρης λοιπόν αγοράζει τους ποδοσφαιριστές που θέλει και στην τιμή που έχει αποφασίσει. Ετσι έχει καλύψει περίπου το 70% των αναγκών του με ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέση κι αυτό στον μαραθώνιο του Πρωταθλήματος θα αποδειχθεί πολύτιμο.

Θεωρητικά γίνεται προγραμματισμένη δουλειά στον Αρη, η οποία ανεξαρτήτως από το αγωνιστικό αποτέλεσμα, δεν θα χάσει τη σφραγίδα της σοβαρότητας. Αλλωστε το αγωνιστικό αποτέλεσμα δεν είναι πάντα μόνο προϊόν της ποδοσφαιρικής αξίας των παικτών.

FOCUS

Τζάμπα δουλειά έκαναν τους προηγούμενους μήνες τα τμήματα σκάουτινγκ των ελληνικών ΠΑΕ. Τώρα που «διαλύεται» η Μπαρτσελόνα υπάρχουν πολλές επιλογές για το ρόστερ των ομάδων που δουλεύουν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.