Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή!

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2020

Δείτε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της αίθουσας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων...

Στις 11:00 αναμένεται να ανέβει η έδρα του δικαστηρίου προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση.

Η διαδικασία πιθανότατα θα ξεκινήσει με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα και την απόφαση για το δολοφόνο του, Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και τους 16 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται σε αυτή την υπόθεση.

Θα ακολουθήσει η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών και την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, όπου βασικός κατηγορούμενος είναι ο πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής.

Στη συνέχεια το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για την εγκληματική οργάνωση. Κατηγορούμενοι είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής, ο Νίκος Μίχος, ο Κωνσαντίνος Μπαρμπαρούσης, η Ελένη Ζαρούλια και τα άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.


Έφτασε στο εφετείο η Μάγδα Φύσσα...


Κινητικότητα παρατηρείται σε ταράτσες γύρω κτιρίων...

Τα μεγαλύτερα ξένα, ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν αναφορές στη σημερινή διαδικασία, όπου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια, με την παρουσία περίπου 2.000 αστυνομικών...

Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας...

«Ορόσημο για τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βρούτσης...

Έφτασε στο εφετείο και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα...

«Η Μάγδα Φύσσα είναι όλη η Ελλάδα» δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης.

Την άποψη τους για τη σημερινή απόφαση που αναμένεται να βγει για τη Χρυσή Αυγή, εξέφρασαν στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ-1, οι κ.κ Μπογδάνος, Σαρακιώτης, Κεγκέρογλου...

«Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης» είπαν στο Mega οι βουλευτές κ.κ. Καραγκούνης (Ν.Δ.), Λοβέρδος (ΚΙΝ.ΑΛ) και ο πρώην βουλευτής του Σύριζα κ.Βέττας...

Δηλώσεις έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας...

Λίγο μετά τις 11:00 υπήρξε ένταση μεταξύ των μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τουλάχιστον 10.000 κόσμου εκτιμάται ότι έχει συγκεντρωθεί στους δρόμους έξω από το εφετείο.

Λίγο πριν τις 11:30 ανέβηκε η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών!

Ένοχος για ανθρωποκτονία και όλα τα υπόλοιπα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς! Την απόφαση ανακοίνωση λίγο μετά τις 11:30 η πρόεδρος του δικαστηρίου. Από τους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους, οι 15 κρίθηκαν ένοχοι!

Ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ένοχοι Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης για οπλοκατοχή.

Ιστορική απόφαση: Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λιαγό και συνολικά τα 18 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης! Τα επτά από αυτά κρίθηκαν ότι διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση και αντιμετωπίζουν πια τον κίνδυνο της φυλάκισης! Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα!

11:55: Ένταση δίχως λογική και επεισόδια λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, μιας από τις πιο ιστορικές στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Συγκινητικές στιγμές με τη Μάγδα Φύσσα να δέχεται συγχαρητήρια και αγκαλιές μετά την απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων. Η ένταση ωστόσο συνεχίζεται. Υπήρξε πετροπόλεμος και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.