Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του νταμπλ το 2019

Δημήτρης Κανελλάκης22 Μαΐου 2021

Ερχεται σε μια στιγμή που για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν περιθώρια για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη νίκη απόψε και την κατάκτηση του κυπέλλου

Σίγουρα δεν θα ήταν το ίδιο αν ο ΠΑΟΚ είχε διανύσει μια άλλη πορεία στη διάρκεια αυτής της σεζόν κι αν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. 

Αν εμφανιζόταν ως πρωταθλητής απόψε στην σέντρα του τελικού, ο κόσμος του θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα να του δικαιολογήσει πιθανή απώλεια του κυπέλλου.

Δεν θα ερχόταν κι η καταστροφή εφόσον ο ΠΑΟΚ έχανε ένα κύπελλο, αν νωρίτερα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν θα του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Γι' αυτό και είναι must win ο αποψινός τελικός. Θα μου πείτε και ποιος τελικός δεν είναι must win για τους φιναλίστ. Συμφωνώ. Ολοι είναι. Ωστόσο, ο αποψινός είναι ακόμη περισσότερο για τον ΠΑΟΚ.

Η κατάκτηση του κυπέλλου θα τον βοηθήσει να αποκαταστήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος από τις ισορροπίες που διαταράχθηκαν. Θα τον βοηθήσει να επανέλθει στον δρόμο τον ορθό. Αυτόν, δηλαδή, που ακολουθούσε ως το καλοκαίρι του 2019.

Θα τον βοηθήσει να αποφύγει ζητήματα που, ενδεχομένως, θα προκύψουν αν χάσει απόψε και είναι τέτοιας φύσεως που δεν θέλει πολύ για να τον βάλουν σε μια κατάσταση εσωστρέφειας που θα τον ταλαιπωρήσει αφάνταστα.

Θα τον βοηθήσει ώστε σε καθεστώς ηρεμίας να σχεδιάσει την επόμενη σεζόν, με καθαρό μυαλό να προχωρήσει στην ανάλυση των λαθών που έγιναν την τελευταία διετία και να εξασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν.

Το διακύβευμα είναι τεράστιο. Διότι συν τοις άλλοις είναι και ο αντίπαλος που του δίνει τόσο μεγάλες διαστάσεις. 

Η κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος με περίπατο κατέκτησε το πρωτάθλημα, θα μετρήσει αφάνταστα στην ψυχολογία όλων. 

Και εντός του Οργανισμού ΠΑΟΚ αλλά και στον κόσμο του και σίγουρα θα επηρεάσει πάρα πολύ θετικά τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα.

Οπότε, νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι για τον ΠΑΟΚ ο σημερινός τελικός, σε πόσα πράγματα θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα της αποψινής προσπάθειας

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.