Η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για να αλλάξει τα δεδομένα στη μάχη για το πρωτάθλημα

Δημήτρης Κανελλάκης29 Ιανουαρίου 2022

Είναι πολύ μεγάλο ματς το αυριανό στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Δεν χωράει αμφιβολία επ' αυτού.

Συγκρούονται οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, στην έδρα αυτής που είναι η μοναδική η οποία μπορεί, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να αλλάξει αυτό που, έως τώρα, μοιάζει ως δεδομένο: ότι, δηλαδή, ο Ολυμπιακός θα είναι ο πρωταθλητής της σεζόν 2021-2022.

Δεν ξέρω αν αύριο το βράδυ είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά το καταλαβαίνουμε, νομίζω, όλοι πως αν ο Ολυμπιακός περάσει αλώβητος από την Τούμπα, πολύ δύσκολα θα υπάρξει άλλη δυνατότητα για να βρει σοβαρό εμπόδιο.

Για τον ΠΑΟΚ, συνεπώς, είναι τεράστιο το κίνητρο. Αφενός το πρεστίζ, που πάντα παίζει κυρίαρχο ρόλο στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφετέρου η ελπίδα που θέλει να την κρατήσει ζωντανή και μπορεί να το πετύχει μόνο με νίκη, καθιστούν κομβική την σημασία του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ καλείται αύριο να αποδείξει ότι μπορεί. Καλείται να αποδείξει στην πράξη ότι είναι ικανός να αφήσει στην άκρη τις όποιες αδυναμίες τον ταλαιπώρησαν για πολύ καιρό από την έναρξη της σεζόν και να κοντράρει στα ίσια την ομάδα που πήρε μεγάλη διαφορά και έδωσε την εντύπωση από νωρίς ότι είναι παράσταση για έναν ρόλο η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αλλωστε, απέναντί του αύριο θα βρει έναν Ολυμπιακό ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν είναι στα καλύτερά του. Οι εμφανίσεις του είναι μετριότατες, είναι προφανές ότι κάνει αγωνιστική... κοιλιά, κι αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να εκμεταλλευτεί.

Δεν θέλω να μπω πριν το ματς στην συζήτηση που άνοιξε για τον διαιτητή του αγώνα. Καταλαβαίνω, από τις αντιδράσεις του ΠΑΟ και της ΑΕΚ τελευταία ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στον Κλάτενμπεργκ και τις επιλογές του. Το ίδιο, έχω την αίσθηση ότι ισχύει και με τον ΠΑΟΚ, έστω κι αν δεν το φωνάζει όπως οι άλλοι δύο από το Big 4... Εν τούτοις ανησυχούν στην Τούμπα για τον διαιτητή της αναμέτρησης. Μακάρι να διαψευστούν, γιατί αν δεν διαψευστούν, τα πράγματα δεν θα είναι καλά τη Δευτέρα για τον Κλάτενμπεργκ...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.