Η μεγάλη ανάγκη για την κάλυψη του κενού στον άξονα του Αρη

Γιώργος Στράντζαλης03 Ιουλίου 2022

Αν υπάρχει μια τρανταχτή αδυναμία που φανερώθηκε σε μεγάλο βαθμό στο φιλικό παιχνίδι με το Αμβούργο, αυτή είναι η λειψανδρία στη μεσαία γραμμή.

Φάνηκε μάλιστα περισσότερο με τον τραυματισμό του Σέικ Ντουκουρέ και την εκτός προγράμματος συμμετοχή του Πάπε Σέικ Ντιόπ για περίπου 40 αγωνιστικά λεπτά, αφού στο αρχικό πλάνο του Χερμάν Μπούργος ήταν να δώσει λίγο χρόνο στον Σενεγαλέζο καθώς δεν είχε καλά καλά συμπληρώσει μια μέρα στην αποστολή του Αρη.

Συνυπολογίζοντας και την παρουσία του Ματέο Γκαρσία σε ειδική αποστολή, ο οποίος ελλείψει επιλογών μετατράπηκε από εξτρέμ σε κεντρικός μέσος, γίνεται αντιληπτό πόσο άδειος είναι αυτή τη στιγμή ο άξονας του Αρη. Αυτό φάνηκε και σε αγωνιστικό επίπεδο, γιατί αμυντικά ο Αρης είχε τα θέματά του με τις αλληλοκαλύψεις και ειδικά από το σημείο της αποχώρησης του Ντουκουρέ δεν είχε τον παίκτη στον άξονα να κρατήσει μπάλα ή να κάνει παιχνίδι.

Με τον πρώτο επίσημο αγώνα κόντρα στην Γκόμελ να απέχει 18 ημέρες, δεδομένα οι Κιτρινόμαυροι “καίγονται” για ενίσχυση στα χαφ. Η περίπτωση του Μπριάν Νταμπό είναι από αυτές που θεωρούνται προχωρημένες αλλά στον Αρη βρίσκονται σε στάση αναμονής για την ελευθέρας του παίκτη από την Ρίζερσπορ και ώσπου να πέσουν οι υπογραφές όλα είναι ανοικτά.

Η άλλη περίπτωση, που ποτέ δεν έχει βγει από το “κάδρο”, είναι αυτή του Χαβιέρ Ματίγια. Με τον Μπούργος να έχει εισηγηθεί εδώ και καιρό την παραμονή του και την ομάδα να παραμένει άδεια στον άξονα, δεν θεωρείται απίθανη μια νέα επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία θα είναι και η τελική.

Στις κουβέντες που προηγήθηκαν διαπιστώθηκε σημαντική οικονομική διαφορά, αλλά με τον χρόνο πλέον να πιέζει το πιο πιθανό είναι εντός των ημερών να γίνει επαναπροσέγγιση από την πλευρά του Αρη στον Ισπανό μέσο με την προοπτική να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιτευχθεί συμφωνία για να επιστρέψει ο Ματίγια στην ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.