Η ματσάρα του Euro: Επέστρεψαν από την κροατική κόλαση οι Ισπανοί

Δημήτρης Καλαϊτζής28 Ιουνίου 2021

Σε μία ποδοσφαιρική πανδαισία που έλαβε χώρα στο Πάρκεν της Δανίας με οκτώ γκολ, ανατροπές και εκατέρωθεν ευκαιρίες, η Ισπανία επικράτησε 5-3 της Κροατίας και τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2020 όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Ελβετία. 

Στα του αγώνα, η Ισπανία πήρε τα ηνία από την αρχή του αγώνα και στο 13΄ απείλησε με τον Σαράμπια, ενώ τρία λεπτά μετά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από καταπληκτική πάσα του Πέδρι, ο Κόκε πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας το μηδέν. 

Και τέσσερα λεπτά μετά και κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, η Κροατία πήρε προβάδισμα. Ο Πέδρι έκανε γύρισμα προς τα πίσω, όμως ο Σιμόν δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα και μοιραία κατέληξε στα δίχτυα του.

Αυτό ήταν το 9ο αυτογκόλ στο φετινό τουρνουά, ενώ από την έναρξη του Euro το 1960 μέχρι και το 2016 είχαν σημειωθεί συνολικά 9 αυτογκόλ! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Μετά το γκολ, οι Κροάτες αναθάρρυσαν και στο 24΄ λίγο έλειψε να πάρουν αέρα δυο τερμάτων, αλλά το σουτ του Βλάσιτς πέρασε άουτ.


Νέα ευκαιρία για την Κροατία με τον Κόβασιτς να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 26΄.


Στο 38΄ η Ισπανία βρήκε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Ύστερα από φάση διαρκείας και απόκρουση του Λιβάκοβιτς, ο Σαράμπια πήρε το ριμπάουντ και με σουτ έκανε το 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 57΄ η Ισπανία έφερε τούμπα το ματς χάρη στο γκολ του Αθπιλικουέτα που υποδέχθηκε την εξαιρετική σέντρα του Τόρες. 

Στο 67΄ η Κροατία έχασε τεράστια ευκαιρία για κάνει το 2-2, με τον Γκβάρντιολ να μην μπορεί να νικήσει από κοντική θέση τον Σιμόν που πήρε το αίμα του πίσω για το επικό αυτογκόλ στο 20΄.

Τα πάντα φάνηκαν να τελειώνουν στο 77΄, με τον Τόρες να βρίσκει δίχτυα και να δίνει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.


Οι Κροάτες δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν σε 2-3 με τον Όρσιτς στο 85΄. 


Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Ισπανία θα προκριθεί, η Κροατία χτύπησε στις καθυστερήσεις με τον Πάσαλιτς (90+2΄) στέλνοντας το ματς στην παράταση. 

Στο έξτρα ημίωρο, η Κροατία με το «καλημέρα» άγγιξε την ανατροπή, αλλά το σουτ του Όρσιτς πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Σιμόν στο 90+2΄.

Αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ισπανίας, η μπάλα φτάνει στον Κράμαριτς στο ύψος του πέναλτι, σουτάρει και ο Σιμόν κάνει απίθανη επέμβαση με τα πόδια στο 90+6΄.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε, με την Ισπανία στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης να πετυχαίνει γκολ και να κάνει το 3-4. Μετά από σέντρα του Όλμο από τα δεξιά, ο Μπρέκαλο δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, ο Μοράτα με απίθανο κοντρόλ και σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ισπανία στο 100΄. 

Τα πάντα τελείωσαν στο 103΄, με τον Οϊαρθάμπαλ να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-5.


Στο 106΄ η Κροατία έφτασε μια ανάσα από το μειώσει ε 4-5, αλλά το σουτ του Μπούντιμιρ πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Στο 116΄ η Ισπανία έφτασε κοντά και σε έκτο τέρμα, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το τετ α τετ του Μοράτα. 

Στο 120΄ ο Όλμο δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ, καθώς το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι. 

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (74' Μπρέκαλο), Βίντα, Τσάλετα Τσαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (114' Ιβάνουσετς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (79' Μπούντιμιρ), Βλάσιτς (79' Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (46' Κράμαριτς), Ρέμπιτς (67' Όρσιτς)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία (71' Π. Τόρες), Λαπόρτ, Γκαγιά (78' Άλμπα), Μπουσκέτς (102' Ρόδρι), Πέδρι, Κόκε (78' Ρουίθ), Σαράμπια (71' Όλμο), Μοράτα, Φ. Τόρες (88' Οϊαρθάμπαλ)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.