Η Μάρτα αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας στο τέλος της χρονιάς

Metrosport Team27 Απριλίου 2024

Η θρύλος του ποδοσφαίρου και διεθνής με την Βραζιλία Μάρτα, δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο φέτος δίνοντας τέλος σε μια λαμπερή καριέρα 22 ετών στην παγκόσμια σκηνή.

Η 38χρονη επιθετικός, γνωστή  ως «Βασίλισσα Μάρτα» είναι μια από τις πιο γνωστές γυναικείες μορφές στο παγκόσμιο στερέωμα  και θεωρείται ως η καλύτερη γυναικεία ποδοσφαιρίστρια που έπαιξε ποτέ το παιχνίδι.

Τα ρεκόρ που υπερασπίζεται Νο 10 της εθνικής Βραζιλίας  είναι πολλά και γνωστά. Η Μάρτα κατέχει αυτήν τη στιγμή το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ανδρών ή γυναικών, έχοντας σκοράρει 17 σε 23 εμφανίσεις σε έξι διοργάνωσης, φτάνοντας στον τελικό το 2007, όπου έχασε από τη Γερμανία με 2-0 στην Κίνα. Είναι επίσης η καλύτερη σκόρερ όλων των εποχών για τη Βραζιλία με 116 γκολ σε 175 αγώνες.

Η Μάρτα, η οποία αυτή τη στιγμή παίζει με τους Ορλάντο Πράιντ στο National Women's Soccer League στις ΗΠΑ, ελπίζει να κάνει την έκτη της εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι, εάν επιλεγεί για την ομάδα της Βραζιλίας.

«Αν πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα απολαμβάνω κάθε στιγμή, γιατί, ανεξάρτητα από το αν πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή όχι, αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά με την εθνική ομάδα», είπε στο CNN στη Βραζιλία. Δεν θα υπάρχει άλλη Μάρτα από το 2025 στην εθνική ομάδα ως αθλήτρια».

Για το μέλλον, είπε: «Είμαι πολύ ήρεμη σε αυτό, γιατί βλέπω με μεγάλη αισιοδοξία την εξέλιξη που έχουμε σε σχέση με τους νέους αθλητές».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.