Η Μακάμπι, η Νις και ο αγώνας του Τελ Αβίβ που απαιτεί εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία

Βασίλης Μάστορας03 Αυγούστου 2022

Ο Αρης ήταν άτυχος στη χθεσινή κλήρωση των πλέι οφς του Conference League. Ολη η ατυχία των “κίτρινων” σε μία κλήρωση. Η Νις που θα είναι η αντίπαλος του στην περίπτωση που στείλει τη Μακάμπι στο… σπίτι της, είναι ομάδα απ’ αυτές που λίγοι θα ήθελαν να βρουν απέναντι τους. 

Οι Γάλλοι την περσινή σεζόν τερμάτισαν στην πέμπτη θέση του Πρωταθλήματος, κι αυτό δεν περνάει απαρατήρητο. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η πορεία τους στο Κύπελλο, στο οποίο έχασαν στον τελικό από τη Ναντ και κατ' επέκταση έχασαν και την ευκαιρία να μπούνε στους ομίλους του Europa League. Στην πορεία της στο Κύπελλο η Νις απέκλεισε τόσο την Παρί Σεν Ζερμέν όσο και τη Μαρσέιγ. Κατορθώματα τα οποία δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ο Αρης όμως θα έχει αρκετό χρόνο για να προσπαθήσει να λύσει την εξίσωση που θα τον οδηγήσει στους ομίλους του Conference League, αν καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση. 

Μέχρι τότε είναι υποχρεωμένος να κάνει focus στους δύο αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αυτά που είναι τα δύο βήματα τα οποία θα πρέπει να κάνει πρώτα ώστε να βρεθεί απέναντι στη Νις. Αντίπαλο που μπορεί να είναι από αυτούς που δεν ήθελε να βρει μπροστά του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χαμένος από χέρι. Αλλά για να κάνει όνειρα μεγάλα θα πρέπει να πάει προσγειωμένος στο Ισραήλ και να δώσει με αποφασιστικότητα τον πρώτο αγώνα με τη Μακάμπι. Ομάδα η οποία είναι στα μέτρα του αρκεί να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί. Χωρίς να σκέφτεται τη Νις και έχοντας στο μυαλό του ότι όλα τελειώνουν στα 180 λεπτά. 

Αρα η ομάδα του Μπούργος θα πρέπει αύριο στο Bloomfield Stadium να έχει ως στόχευση όχι να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά να πάρει ένα αποτέλεσμα το οποίο θα της δίνει το δικαίωμα να είναι με μεγάλες ελπίδες μέσα στο “παιχνίδι” της πρόκρισης. Στο ίδιο γήπεδο η Ζίρα, ομάδα μικρών δυνατοτήτων, την οποία αντιμετώπισαν οι Ισραηλινοί στον προηγούμενο γύρο απέσπασαν ισοπαλία χωρίς να δεχτούν γκολ. Ισως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι η Μακάμπι είχε κλειδώσει την πρόκριση στον πρώτο αγώνα, αλλά μία ομάδα που σέβεται τον εαυτό της ρίχνει στο καναβάτσο τον αντίπαλο της σε κάθε ευκαιρία.

Ο Αρης αύριο σε μία “καυτή έδρα” αναμένεται να δεχτεί πίεση από τα πρώτα λεπτά. Ετσι πάνε αυτά τα παιχνίδια συνήθως. Εχει όμως παίκτες με εμπειρία ώστε να διαχειριστούν αυτή την πίεση, αλλά και να γίνουν απειλητικοί και αποτελεσματικοί στο επιθετικό τρανζίσιον.

Πολλά θα εξαρτηθούν για τον Αρη από τη μεσοαμυντική λειτουργία του. Ο αγώνας απαιτεί πολλά τρεξίματα από τους μέσους και προσοχή από τους ακραίους μπάκ στα αμυντικά τους καθήκοντα. Είναι κομβικό ο Αρης να τα πάει καλά σε αυτό το κομμάτι, γιατί με ασθενέστερο αντίπαλο, όπως ήταν η Γκόμελ, έδωσε δικαιώματα. Μεσοεπιθετικά, όποιες επιλογές κι αν κάνει ο Μπούργος οι “κίτρινοι” έχουν την ποιότητα να κάνουν και γκολ. Σε κάτι τέτοια παιχνίδια όμως είναι πολύτιμοι οι μεσοεπιθετικοί που βοηθούν και ανασταλτικά. Κι αυτό πιστεύω ότι θα επηρεάσει τις επιλογές του Αργεντινού.

FOCUS

Ο ΠΣΑΠ, δηλαδή ο Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών και ο πρόεδρος της Super League2 κ. Λεουτσάκος γιατί ψήφισαν λευκό στην ψηφοφορία για την ΚΕΔ; Μήπως πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο αλλάζουν την ροή της ποδοσφαιρικής ιστορίας του τόπου. Αν διαφωνούν για τις επιλογές ή επί της διαδικασίας θα ήταν περισσότερο τίμιο να ψήφιζαν κατά. Τόσο απλό ήταν για κάποιους οι οποίοι έχουν θέση και την εκφράζουν. Δε γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.