Η μάχη του ΠΑΟΚ με τη Λαμία με τα μάτια της ΠΑΕ

Metrosport Team06 Μαρτίου 2022

Για την 26η αγωνιστική της Super League Interwetten, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λαμία (6/03, 19.00) με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν το απόλυτο στα μεταξύ τους παιχνίδια.

«Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Δικέφαλος αναμετράται με τη Λαμία, με την παράδοση να είναι υπέρ του στην σύντομη προϊστορία τους.

Το απόλυτο απέναντι στη Λαμία έχει ο ΠΑΟΚ σε εννέα αναμετρήσεις, όπου μετρά ισάριθμες νίκες ανεξάρτητα έδρας. Μάλιστα μέχρι το παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες, υπήρχαν οκτώ νίκες του Δικεφάλου, στις οποίες δεν είχε δεχθεί ούτε γκολ.

Ο Αραμπούλι με το τέρμα που σημείωσε στην Τούμπα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λαμίας που σκόραρε απέναντι στον ΠΑΟΚ σε αγώνα πρωταθλήματος και ενώ το επί μέρους σκορ των αναμετρήσεων τους ήταν 14-0 στην Τούμπα και 20-0 συνολικά και στις δύο έδρες. Το τελικό 2-1 ήρθε μετά τα γκολ των Λύρατζη και Κούρτιτς , με τον τελικό συντελεστή να γίνεται 22-1 για τα μεταξύ τους ματς στο πρωτάθλημα.

Στην Λαμία, μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί γκολ στις τέσσερις επισκέψεις του εκεί για το πρωτάθλημα και έχει τέσσερις νίκες, στις οποίες έχουν μοιραστεί τα σκορ με 2-0 και 1-0 με δύο παρουσίες το καθένα. Το ίδιο είχε συμβεί και στα ματς του Δικεφάλου στην Τούμπα με την Λαμία, αφού οι νίκες του είναι δύο με 3-0 και δύο με 4-0. Πλέον το 2-1 χάλασε στην σειρά των σκορ στην Θεσσαλονίκη και τώρα οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για 10η φορά σε αγώνα πρωταθλήματος.

Κανείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν έχει σκοράρει δύο φορές σε αγώνα στην Λαμία και οι Πέλκας, Μαουρίσιο, Βαρέλα , Λέο Μάτος, Τζόλης και Βιεϊρίνια μετρούν από ένα τέρμα. Ο Πρίγιοβιτς είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε μια αναμέτρηση δύο φορές με αντίπαλο την Λαμία, ενώ μόνο οι Τζόλης και Πέλκας έχουν σκοράρει σε εντός και εκτός έδρας ματς με την Λαμία.

Μέχρι την πρώτη τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, το 2017-18, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τρεις φορές για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και μάλιστα η παρθενική τους ήταν την σεζόν 1971-72 στα ημιτελικά του θεσμού, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0. Ακολούθησαν οι αναμετρήσεις τους το 1984-84, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε 6-0 στην Θεσσαλονίκη και 9-1 στην Λαμία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.