Η μάχη του Άρη για την ευρωπαϊκή έξοδο

Δημήτρης Καλαϊτζής01 Απριλίου 2022

Η επιστροφή των έξι βαθμών που αδίκως του αφαιρέθηκαν πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος έβαλαν τον Άρη όχι μόνο στην εξάδα, αλλά και στη διεκδίκηση με αξιώσεις της τρίτης θέση που οδηγεί σίγουρα στην Ευρώπη και το Europa Conference League.

Μπορεί στην πρεμιέρα του μίνι Πρωταθλήματος οι «κιτρινόμαυροι» να έφυγαν με άδεια χέρια από το Καραϊσκάκης, αλλά η ομάδα του Χερμάν Μπούργος έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό που αν δεν ήταν ο Μανούχος (διαιτητής της αναμέτρησης) και ο Καραντώνης (VAR) θα μπορούσε να είχε αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. 

Η καλή εμφάνιση κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας δεν μετουσιώθηκε στο επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Βικελίδης. Παρόλο που κι σ' αυτό το παιχνίδι υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία-βλέπε την κόκκινη κάρτα που χαρίστηκε στον Σένκεφελντ για χειρονομία στο πρώτο ημίχρονο και το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Σάσα στις αρχές του δευτέρου μέρους-ο Άρης δεν επέβαλλε την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό των πολλών προβλημάτων (τραυματισμοί-κορωνοϊός) να φύγει με αποτέλεσμα από το Χαριλάου. Αυτό στέρησε από τους «κιτρινόμαυρους» να «πατήσουν» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. 

Κομβικό σημασίας παιχνίδι το επόμενο που ακολουθεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα. «Τελικός» για τον Άρη που αν θέλει να βγει Ευρώπη θα πρέπει να το καθαρίσει. Βέβαια, οι Ηπειρώτες έχουν το πάνω χέρι, αφού στα δυο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος έκαναν το απόλυτο με συνολικό σκορ 7-0.

Το πρόβλημα της ομάδας του Μπούργος είναι η διαχείριση κλειστών αμυνών. Αν δεν σκοράρει νωρίς, πιέζεται και δεν παίρνει το αποτέλεσμα, δηλαδή, τη νίκη. Το θέμα αυτό παρατηρήθηκε και από τη θητεία του Μάντζιου στον κιτρινόμαυρο πάγκο, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα δεν βελτιώθηκε κι αυτό στοίχισε κι ακόμα στοιχίζει στον Άρη.

Το θέμα δεν είναι μόνο η έξοδος στην Ευρώπη, το θέμα είναι να κάνεις ανάλογη πορεία αντάξια της ιστορίας του συλλόγου. Γιατί τα τελευταία χρόνια μπορεί να παίρνει το εισιτήριο, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει και να μπει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Βλέπε αποκλεισμούς από Μόλντε, Κόλος Κοβαλίβκα και Αστάνα. Λανθασμένα εκτίμησε ότι το ρόστερ που αγωνίστηκε σ’ αυτά τα παιχνίδια και μοιραία υπέστη οδυνηρούς αποκλεισμούς. Παράλληλα, δεν βελτίωσε τη θέση του στο ευρωπαϊκό ranking με συνέπεια να γνωρίζει από τώρα ότι ακόμη και στην περίπτωση που ανανεώσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή του θα χρειαστεί να...ανέβει βουνό για να εξασφαλίσει μία θέση στους ομίλους του Conference League. Η Ευρώπη δίνει κίνητρο στον ποδοσφαιριστή γιατί γνωρίζει ότι έτσι ανεβαίνει και η δική του αξία. 

Όσο απωθημένο είναι στον Θόδωρο Καρυπίδη μία πορεία στην Ευρώπη, σκεφτείτε τον κόσμο της ομάδας που αλησμονεί τις εποχές του 2010 όταν ο Άρης πετούσε εκτός με δυο νίκες την κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στην Ευρώπη η χώρα μας βγάζει τέσσερις ομάδες, οπότε το ζητούμενο δεν είναι ποιος μπήκε εξάδα, αλλά ποιος θα τερματίσει στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Και αυτό βέβαια ισχύει με... αστερίσκο καθώς αν η Λαμία ή ο Παναθηναϊκός κατακτήσουν το Κύπελλο αλλάζουν τα δεδομένα.


Το πρόγραμμα του Άρη στα πλέι οφ:

1η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Άρης 2-1

2η αγωνιστική

Άρης-Παναθηναϊκός 0-0

3η αγωνιστική

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα

4η αγωνιστική

ΑΕΚ-Άρης

5η αγωνιστική

Άρης-ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Άρης

7η αγωνιστική

Άρης-Ολυμπιακός

8η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-Άρης

9η αγωνιστική

Άρης-ΑΕΚ

10η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.