Η μάχη της παραμονής στην Bundesliga

Δημήτρης Καλαϊτζής16 Μαΐου 2020

Μετά από διακοπή δυο μηνών, η Bundesliga επιστρέφει εκ νέου στην αγωνιστική δράση με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Το παιχνίδι που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Σάλκε στο Βεστφάλεν. 

Εννέα αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί και μεγάλη μάχη θα γίνει τόσο για τον τίτλο, όσο και για την παραμονή στην κατηγορία.

Το metrosport.gr είχε κάνει ειδική αναφορά στις ομάδες που διεκδικούν τη σαλατιέρα και λίγες ώρες πριν τη σέντρα στη μεγάλη κατηγορία, θα σας παρουσιάσουμε τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους.

Κολωνία (10η θέση 32 βαθμούς): Μπορεί να ξεκίνησε απογοητευτικά, ωστόσο στα μισά του Πρωταθλήματος έβγαλε το αληθινό της πρόσωπο, γεγονός που την έφερε στο +10 από την 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ της παραμονής, αλλά και παράλληλα στο -5 από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Οι «τράγοι» ευελπιστούν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ουνιόν Βερολίνου (11η θέση 30 βαθμούς): Με σύμμαχο την έδρα οι πρωτευουσιάνοι δεν τα πάνε και άσχημα στην πρώτη τους παρουσία στα μεγάλα σαλόνια, αφού έχουν καταφέρει να αποσπαστούν οκτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη μετά από 25 αγωνιστικές. Φυσικά, στόχος όλων είναι η εδραίωση στην Bundesliga.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (12η θέση 28 βαθμούς): Από τα ψηλά, στα χαμηλά. Οι «αετοί» πέρυσι έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, ωστόσο τα πράγματα φέτος δεν εξελίσσονται όπως τα περίμεναν, καθώς βρίσκονται έξι βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και -9 από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Για την τιμή των όπλων της οφείλουν να παλέψουν μέχρι τέλος για την έξοδο στην Ευρώπη.

Χέρτα (13η θέση 28 βαθμούς): Μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο των Βερολινέζων για την παραμονή, καθώς στις εναπομείνασες εννιά αγωνιστικές έχουν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων τέσσερις ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο. Ο λόγος για τις Ντόρτμουντ, Λειψία, Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν. Θα καταφέρουν να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο έργο και την επόμενη σεζόν να βρίσκονται στα μεγάλα σαλόνια; Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο.

Άουγκσμπουργκ (14η θέση 27 βαθμούς): Οι Βαυαροί μετά από 25 αγωνιστικές βρίσκονται μόλις πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι για την παραμονή στην κατηγορία. Από τα εννιά παιχνίδια, τα πέντε δίνουν στην έδρα τους και στην περίπτωση που την εκμεταλλευτούν θα τα καταφέρουν.

Μάιντς (15η θέση 26 βαθμούς): Ο κλοιός στένεψε επικίνδυνα για την Μάιντς, καθώς βρίσκεται τέσσερις βαθμούς από την 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Οι εμφανίσεις που έχει κάνει στις 25 πρώτες αγωνιστικές δεν μας πείθει ότι θα μπορέσει και τη νέα σεζόν να βρίσκεται στην Bundesliga.

Φορτούνα Ντίσελντορφ (16η θέση 22 βαθμούς): Μπορεί πέρυσι να έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και να κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση την παραμονή της στην κατηγορία, ωστόσο φέτος κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού μετά από 25 παιχνίδια βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη.

Βέρντερ Βρέμης (17η θέση 18 βαθμούς): Μια ομάδα που στο παρελθόν διεκδικούσε τίτλους και την έξοδο στο Champions League, έχει καταντήσει να παλεύει τα τελευταία χρόνια για την παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί τις προηγούμενες χρονιές να τα κατάφερε, ωστόσο φέτος είναι ποιο κοντά από ποτέ στην Τσβάιτε Λίγκα.

Πάντερμπορν (18η θέση 16 βαθμούς): Μαζί με τις Κολωνία και Ουνιόν Βερολίνου πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο το άφησε να πάει στράφι, καθώς στις πρώτες 25 αγωνιστικές έχει συγκομιδή μόλις 16 βαθμών και μόνο με ένα θαύμα θα καταφέρει να παραμείνει στην Bundesliga.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.