Η λογική και ο κόσμος του ΠΑΟΚ «επέβαλαν» τη μεταγραφή Κάργα

Δημήτρης Μπούζας23 Ιουνίου 2022

Αποφεύχθηκε – ευτυχώς – ένα τεράστιο ολίσθημα. Ένας εκ των κορυφαίων στόπερ του πρωταθλήματος (Έλληνας και...κάργα ΠΑΟΚτσής) θα ενισχύσει φέτος σημαντικά την άμυνα του Δικέφαλου.

Δεν ξέρω «τι» και «ποιος» μεσολάβησαν, ώστε την τελευταία στιγμή να στρέψουν την προσοχή τους οι υπεύθυνοι σε μια περίπτωση μεταγραφής που από μόνη της σχεδόν κραύγαζε απεγνωσμένα: «Ξεστραβωθείτε, εδώ είμαι για να λύσω με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα σας και να βοηθήσω την προσπάθεια σας, για να στηθεί ο νέος ΠΑΟΚ. Δεν ποντάρω στο ότι είμαι Έλληνας – γιατί αυτό μπορεί και να θεωρηθεί μειονέκτημα – αλλά στο ότι είμαι ένας εκ των δύο κορυφαίων στόπερ του πρωταθλήματος, όπως με έχουν κατατάξει ουδέτεροι κριτές. Και το τελευταίο που δεν ξέρω κατά πόσο μετράει, είναι ότι είμαι ΠΑΟΚτσής από τα γεννοφάσκια μου».

Εμείς ακούσαμε αυτή τη φωνή, σκύψαμε πάνω στο θέμα, το σηκώσαμε επικοινωνιακά πολύ ψηλά και ζητήσαμε μια άμεση προσέγγιση της συγκεκριμένης μεταγραφής. Το αναδείξαμε συνοδεύοντας το με το μεγάλο ερωτηματικό, το οποίο αφορούσε την γενική αφασία που υποδείκνυαν οι εκπρόσωποι της ΠΑΟΚτσήδικης ενημέρωσης (σιτιζόμενοι, αφελείς, αλλά και άμπαλοι), οι οποίοι όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν με αυτό, αλλά και όταν ακόμη υπήρξε η αποκάλυψη ότι τον παίκτη τον ήθελε και ο Λουτσέσκου και ο Μπότο, έκαναν πως δεν άκουσαν. Προσπέρασαν την υπόθεση γιατί δεν ήθελαν να ξεφύγουν από την καθιερωμένη γραμμή της συγκάλυψης, μια γραμμή που την έχει πληρώσει τα τελευταία τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ πολύ ακριβά.

Ελα όμως που ήρθαν τα πάνω – κάτω όλα και σε χρόνο ρεκόρ συνέβησαν τόσα πολλά (έκλεισε η μεταγραφή) πικρά και σκληρά για αυτούς, με συνέπεια να εκτεθούν. Το σνομπάρισμα πήγε στην άκρη. Κάποιοι επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την στροφή των υπευθύνων στον Κάργα, γιατί προφανώς είναι Έλληνας (!), χωρίς να τολμήσουν βέβαια να πουν μια κουβέντα για τις ικανότητες του παίκτη. Για το γεγονός ότι ήταν μια ιδανική περίπτωση μεταγραφής. Προσωπικά εκτιμώ πως το θέμα ανακινήθηκε από κάποιον ή κάποιους που έχουν πρόσβαση και λόγο στο ρετιρέ. Έτσι, αποφεύχθηκε το ολίσθημα. Εκτιμώ επίσης πως όταν απλώθηκε και αναλύθηκε η εθελοτυφλία, εκείνοι που το είχαν στριμώξει στη γωνία και στα αζήτητα, αναδιπλώθηκαν.

Έξω ο κόσμος αδυνατούσε να εξηγήσει την μέχρι χθες σιωπή των αμνών. Η ποδοσφαιρική λογική σήκωνε τα χέρια ψηλά. Στο σύνολο τους οι ΠΑΟΚτσήδες με καταιγιστικές θα τις χαρακτηρίζαμε παρεμβάσεις τους, ζήτησαν εξηγήσεις. Έτσι, έκλεισε το θέμα και αποφεύχθηκε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Συγχρόνως όμως αποδείχθηκε ότι παραμένουν ακόμη κάποιες παθογένειες στον «όλο οργανισμό» που ευχόμαστε σύντομα να εκλείψουν. Δεν διστάζουμε να συγχαρούμε τους όποιους ή όποιον παρενέβησαν για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ έναν σπουδαίο αμυντικό παίκτη.

Εμείς αγωνιζόμαστε για τέτοιες μεταγραφές και άλλοι δίνουν τις μάχες συγκάλυψης για παλτά και ημίπαλτα, που έχουν φορτώσει κατά καιρούς οι νταραβερτζήδες στον ΠΑΟΚ. Βέβαια θα συστήσουμε σε μερικούς να ρίξουν μια ματιά στα Ελληνόπουλα της ξενιτιάς που απαρτίζουν σήμερα την Εθνική μας ομάδα, για να αναρωτηθούν πόσα από αυτά θα μπορούσαν σήμερα να φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ. Άλλωστε και ο Κάργας ήταν έτοιμος να ακολουθήσει τον Σάλιακα, τον Παυλίδη, τον Χατζηδιάκο, τον Δουβίκα, τον Μαυροπάνο, τον Τζόλη, τον Μπακασέτα, τον Γιαννούλη και τον Σιώπη. Και να μην ξεχνάμε ότι ο παικταράς Παυλίδης προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναγιώτη Κερμανίδη. Από εδώ δηλαδή από την Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα μέσα από την Τούμπα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.