Η Λίβερπουλ σήκωσε το Κύπελλο με λυτρωτή τον Τσιμίκα

Κωστής Παναγιώτου14 Μαΐου 2022

Ο 150ος τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας έκρυβε συγκινήσεις και μια όμορφη ιστορία για τον Κώστα Τσιμίκα. Τσέλσι και Λίβερπουλ παρότι έχασαν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο τέρμα οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Έλληνα αμυντικό να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να δίνει τον τίτλο στους "κόκκινους".

Ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε ο πρώτος Γερμανός προπονητής που κατακτά το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας στα 150 χρόνια ιστορία της διοργάνωσης, ενώ πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ένα ακόμη τίτλο που δεν είχε στην κατοχή του. Αυτό ήταν ο 8ο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της Λίβερπουλ.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν ορεξάτες. Ο Πούλισιτς στο 23ο λεπτό πλάσαρε τον Άλισον αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι των "κόκκινων".

Στο 27΄οι "μπλε" βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Πούλισιτς να να βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Αλόνσο, με τον τελευταίο να νικάται από τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, οποίος βγήκε γρήγορα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Κλοπ είδε τον Σαλάχ να νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει, καθώς δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του στον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ.

Με την ολοκλήρωση του 45λέπτου ο Ζότα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ύστερα από σέντρα από τα δεξιά, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Μεντί.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Τσέλσι έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Αλόνσο αρχικά και αργότερα με τον Πούλισιτς να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Στη συνέχεια ήταν σειρά της Λίβερπουλ να απειλήσει την εστία των "μπλε", αλλά ο Ρόμπερτσον δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα μετά από σέντρα του Άρνολντ και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντίαζ έστειλε τη μπάλα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μεντί.

Οι "κόκκινοι" ανέβασαν ρυθμούς και σε ένα λεπτό σημάδεψαν δύο φορές τα κάθετα δοκάρια της Τσέλσι, σπαταλώντας τεράστιες ευκαιρίες να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε ως αλλαγή στην παράταση και έγινε ο ο τρίτος Έλληνας με συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας μετά από τον Νταμπίζα (1998, 1999) και τον Παπασταθόπουλο (2020).

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση και φανερά κουρασμένες δεν μπορούσαν να παίξουν στους ίδιους ρυθμούς του 90λέπτου και αναπόφευκτα ήρθε η διαδικασία των πέναλτι.

Από τα πόδια του Τσιμίκα τελικά ήρθε η κατάκτηση του τροπαίου, με τον Έλληνα αμυντικό να στέλνει τη μπάλα από τη μια γωνία και τον Μεντί στην άλλη, δίνοντας το δεύτερο φετινό τρόπαιο στη Λίβερπουλ.

Τσέλσι ( Προπονητής: Τόμας Τούχελ ): Μεντί - Τσάλομπα (106’ Αθπιλικουέτα), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ - Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (66’ Καντέ), Αλόνσο - Μάουντ, Πούλισικ (106’ Λόφτους Τσικ - 119’ Μπάρκλεϊ) - Λουκάκου (85’ Ζίγιες).

Λίβερπουλ ( Προπονητής: Γιούργκεν Κλο ): Άλισον - Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ (91’ Ματίπ), Ρόμπερτσον (110’ Τσιμίκας) - Τιάγκο, Χέντερσον, Κεϊτά (74’ Μίλνερ) - Σαλάχ (33’ λ. τρ. Ντιόγκο Ζότα), Μανέ, Ντίας (98’ Φιρμίνο).


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.