Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για μία άτυπη φιέστα τίτλου

Metrosport Team24 Ιουνίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Οι “Κόκκινοι” έφυγαν αλώβητοι από το Γκούντισον Παρκ και μετά την δεύτερη ισοπαλία τους στη σεζόν βγάζουν έξω τα κομπιουτεράκια για να υπολογίσουν με κάθε ακρίβεια αυτό που περίμεναν 30 ολόκληρα χρόνια.

Η αρμάδα του Γιούρκεν Κλοπ επέστρεψε στην δράση και χρειάζεται μόλις 4 βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο στην Αγγλία! Το Metrosport.gr συνέλεξε όλα τα πιθανά σενάρια και σας παρουσιάζει το πως οι οπαδοί των Reds μπορούν να αρχίσουν τα πανηγύρια από την Πέμπτη το βράδυ.

Τα σενάρια και οι (απαραίτητες) συγκυρίες

Τα πράγματα είναι απλά. Οι Κόκκινοι του Μερσεσάιντ χρειάζεται απλώς να νικήσουν σήμερα (24/06) την Κρίσταλ Πάλας και να φύγουν με τουλάχιστον ένα βαθμό από το Etihad Stadium του Μάντσεστερ την επόμενη Πέμπτη για να «κλειδώσουν» το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Η υπομονή για τους οπαδούς των “Marriners” κράτησε 30 ολόκληρα χρόνια και φαίνεται να λαμβάνει τέλος τη φετινή χρονιά, σε ένα από τα πιο όμορφα Καλοκαίρια που θα μπορούσαν να ζητήσουν. Υπάρχουν κι αυτοί, όμως, που έχουν κουραστεί να περιμένουν και δημιουργούν δεκάδες σενάρια στο μυαλό τους, ώστε αυτή η «έκρηξη» χαράς να μην παραταθεί περαιτέρω. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν ο Σαλάχ και η παρέα του για να ικανοποιήσουν τα “θέλω” μίας ολόκληρης κόκκινης γενιάς είναι να επικρατήσουν της Κρίσταλ Πάλας απόψε (22:15) και να περιμένουν το.. δώρο από την Τσέλσι ένα βράδυ αργότερα.

Με λίγα λόγια, εφόσον η Λίβερπουλ κερδίσει και οι Λονδρέζοι καταφέρουν να κόψουν βαθμούς από την ευάλωτη φετινή Σίτι, τότε έχουμε game over από τα μέσα Ιουνίου! Με αυτό το σενάριο που είναι και το πιο θελκτικό για την ομάδα του Κλοπ, η διαφορά από τους «πολίτες» θα παραμείνει στους 22-23 βαθμούς και με 7 αγωνιστικές να απομένουν τα πάντα θα έχουν κριθεί. Στο δεύτερο σενάριο η μπάλα πέφτει και πάλι στα πόδια των παικτών της Λίβερπουλ που τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι και αυτοί που ρυθμίζουν τα πάντα στην κορυφή. Αν και μετά το πέρας της 31ης αγωνιστικής η διαφορά των δύο ομάδων παραμείνει ως έχει (20 βαθμοί) τότε το σκηνικό της «κόκκινης φιέστας» μεταφέρεται στο Μάντσεστερ όπου και το βράδυ της 2ας Ιουλίου ίσως γίνει η επίσημη αλλαγή των σκήπτρων και του πολυπόθητου τροπαίου.

Σε ένα τρίτο σενάριο που έχει την Σίτι να αρνείται να παραδώσει τόσο νωρίς τα όπλα, η Λίβερπουλ θα έχει άλλες έξι ευκαιρίες που ουσιαστικά θα προσπαθεί να μην.. αυτοκτονήσει καθώς όλα δείχνουν ότι αυτό το πρωτάθλημα έχει διαλέξει ήδη τον δρόμο του, έναν δρόμο υπό την μουσική υπόκρουση των Beattles, έναν δρόμο γεμάτο Anfield!

Τα ρεκόρ που της μένουν να κυνηγήσει…

Μπορεί δια μέσου της σεζόν να ήρθε η ήττα από την Γουότφορντ που της έκοψε κάπως τον αέρα αυτοπεποίθησης που με τόσο κόπο είχε αποκτήσει, απομακρύνοντας την, παράλληλα, από πολλά ανοιχτά ρεκόρ, ωστόσο μέχρι και σήμερα έχει την ευκαιρία να αφήσει το στίγμα της στην ιστορία της Premier League. Πάμε να δούμε ποια ρεκόρ είναι ακόμη ανοιχτά για τους πρωταθλητές Ευρώπης σε αυτό το διάστημα των 8 αγωνιστικών και 28 ημερών που απέμειναν να παιχτούν. 

Αναλυτικά: 

1. Την σεζόν 2017/18, η Σίτι στέφθηκε πρωταθλήτρια με συλλογή-ρεκόρ των 100 βαθμών στην ιστορία της Premier League. Η Λίβερπουλ μπορεί να φτάσει και τους 107 αν κερδίσει όλα τα ματς που απομένουν.

2. Την σεζόν 2017/18, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ένα ακόμη ρεκόρ, σημειώνοντας 32 συνολικά νίκες. Η Λίβερπουλ χρειάζεται 6 νίκες στα 8 τελευταία παιχνίδια της για να την ξεπεράσει.

3. Η μεγαλύτερη διαφορά βαθμών ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο ανήκει επίσης στην Σίτι, από την σεζόν 2017/18 και είναι 19 βαθμοί. Αυτή την ώρα η Λίβερπουλ απέχει 20 βαθμούς. Οι "Κόκκινοι", ως το τέλος της σεζόν, πρέπει να κάνουν καλύτερα αποτελέσματα από τον αντίπαλο τους για να τους πάρουν (και) αυτό το ρεκόρ.  

Εν ολίγοις οδηγούμαστε σε ένα συμπέρασμα. Η σημερινή ημέρα, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναλύσαμε παραπάνω, μπορεί να θεωρηθεί και να μείνει στην ιστορία του συλλόγου ως ημερομηνία ορόσημο που θα σημάνει την επιστροφή στους εγχώριους τίτλους έπειτα από τρεις δεκαετίες, που για μία ομάδα του βεληνεκούς της φαντάζουν και είναι αρκετές. Με δύο σημαντικά και απαραίτητα υστερόγραφα. Τα πανηγύρια θα καθυστερήσουν..24 ώρες και οι οπαδοί θα δουν τον αρχηγό της ομάδας, Τζόρνταν Χέντερσον, να σηκώνει την «χρυσή» κούπα μπροστά σε άδειες κερκίδες. Μία σκληρή πραγματικότητα που εκεί στο Λίβερπουλ αναγκάζονται και οφείλουν να αποδεχθούν…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.