Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε χάρη στον Ρούλι και προκρίθηκε στον τελικό του CHL!

Δημήτρης Καλαϊτζής03 Μαΐου 2022

Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε στο «Μαδριγάλ». Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο 45άλεπτο, στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της και σε συνδυασμό με τα λάθη του Ρούλι, έφερε τούμπα την αναμέτρηση και πήρε τη νίκη με 3-2 και προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, περιμένει το νικητή του ζευγαριού, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι. 

Από την άλλη πλευρά η τρομερή πορεία της ομάδας του Έμερι σταμάτησε στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως παρόλο που δεν μπόρεσε να πάει στον τελικό, πήρε το χειροκρότημα όλων! 

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Βιγιαρεάλ, προηγήθηκε μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ντιά. 

Στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0, όμως το σουτ του Παρέχο πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Η πρώτη καλή στιγμή για τη Λίβερπουλ σημειώθηκε στο 23΄, με τον Σαλάχ να περνάει τη μπάλα για τον Ζότα, με τον Ρούλι να βγαίνει έγκαιρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να σταματάει τον Πορτογάλο φορ.

Ο Καπού έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κοκλέν πήρε την κεφαλιά, αφήνοντας τον Άρνολντ καρφωμένο στο έδαφος, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Άλισον για το 2-0 στο 41΄. 

Νωρίτερα, το «κίτρινο υποβρύχιο» ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λο Σέλσο από τον Άλισον, όμως ο Μάκελι, θεώρησε πως δεν υπάρχει παράβαση και συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το τρομερό σουτ του Άρνλοντ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι στο 55΄.

Έξι λεπτά μετά, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με το σουτ του Φαμπίνιο. Μεγάλη ευθύνη για το γκολ φέρνει ο Ρούλι.

Στο 67ο λεπτό η Λίβερπουλ ισοφάρισε σε 2-2 και έκοψε τα φτερά των παικτών του Έμερι. Μετά από σέντρα του Άρνολντ, ο Ντίας με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ρούλι. 

Και η απόλυτη ανατροπή για τη Λίβερπουλ ήρθε στο 74ο λεπτό. Ο Κεϊτά έβγαλε ωραία μπαλιά και ο Μανέ έφυγε πίσω από τη σέντρα, για να περάσει τον Ρούλι που είχε βγει πολλά μέτρα εκτός εστίας και να γράψει το 3-2 με πλασέ μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία.

Και σα να μην έφτανε αυτό, η Βιγιαρεάλ έμεινε με 10 παίκτες μετά από την αποβολή του Καπού με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 85΄.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.