Η λίστα με τα κέρδη του Άρη

Μάνος Χατζάκης05 Απριλίου 2021

Κυνήγησε το... χαμόγελο και το βρήκε. Χρειάστηκε 69 λεπτά, μέχρι να βάλει τους δικούς του όρους στο παιχνίδι, αλλά, τελικά, άξιζε τον κόπο. Ο Αρης στη δεύτερη αγωνιστική των play off πήρε συν τρεις βαθμούς, αποκόμισε όμως περισσότερα κέρδη απ' όσα προσφέρει το τρίποντο επί του Αστέρα Τρίπολης.

Η εικόνα των δύο ημιχρόνων εξηγεί ό,τι συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στο “Κλ. Βικελίδης” και δείχνει τον δρόμο για την αγωνιστική λογική των «κιτρινόμαυρων», όταν παίζουν εντός έδρας.

Ωστόσο, ας πάμε καλύτερα, ένα βήμα παρακάτω.

Την Κυριακή το βράδυ, οι Θεσσαλονικείς αύξησαν τη λίστα με τα... θετικά και εξηγούμαστε.

Αφενός διατηρήθηκαν στη 2η θέση της βαθμολογίας, αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους τέσσερις βαθμούς και διατηρώντας τον Παναθηναϊκό στο μείον πέντε. Θέλετε κι άλλα;

Η ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό κρατά την Ενωση στο μείον έξι από το συγκρότημα του Ακη Μάντζιου και, αν την ερχόμενη εβδομάδα, ο Αρης νικήσει την παραπαίουσα, χθες, ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, τότε τη θέτει εκτός διεκδίκησης της 2ης θέσης, καθώς η διαφορά θα έχει εκτιναχθεί στο συν εννέα.

Με τη χθεσινή τους νίκη επί τους Αστέρα, ο Θεός του Πολέμου αύξησε τη διαφορά στους 11 πόντους με ό,τι (καλό) αυτό συνεπάγεται.

Ολοι, δηλαδή, «δούλεψαν» -ανέλπιστα ίσως- για λογαριασμό του Αρη. Βέβαια, θετικά συμπεράσματα εξάγονται και από τα αγωνιστικά κομμάτια του ματς.

Το ματς με τους Αρκάδες ήταν must win, γι' αυτό και το άγχος κατέβαλε για 45 λεπτά τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν.

Καθοριστικές οι αλλαγές του Μάντζιου, άλλαξαν τη... φάση και έδωσαν ψυχολογία στην πλειοψηφία των παικτών του ρόστερ.

Ο Αρης ανταποκρίθηκε σε συνθήκες πίεσης, καθώς εκείνος ήταν που κυνηγούσε τη νίκη. Ο αντίπαλος ήρθε χωρίς να έχει το «πρέπει» πάνω από το κεφάλι του και τα στοιχεία αυτά καθόρισαν το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο έγιναν, απλώς, όλα όσα έπρεπε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.