Η Λεβερκούζεν βρίσκεται 7 νίκες μακριά από το ιστορικό τρέμπλ

Metrosport Team04 Απριλίου 2024

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου γερμανίας επικρατώντας της εξαιρετικής Φορτούνα Ντίσελντορφ με 4-0 και παράλληλα βρίσκεται μόλις εννιά νίκες μακριά από ένα ιστορικό τερμπλ!

Το νταμπλ πλέον δεν μοιάζει με ένα μακρινό όνειρο αλλά με έναν ρεαλιστικό στόχο ο οποίος κατά πάσα πιθανότατα θα εκπληρωθεί. Οι «ασπιρίνες» αυτή τη στιγμή οδεύουν ολοταχώς προς την κατάκτηση της Bundesliga. Βρίσκονται στο +13 από την Μπάγερν 7 αγωνιστικές πριν το τέλος και μόνο εάν αυτοκτονήσουν θα χάσουν την κούπα.

Τι χρειάζεται για να κατακτήσει και μαθηματικά τo τίτλο; Μόλις τρεις νίκες σε επτά αγωνιστικές που απομένουν, εάν φυσικά η Μπάγερν κάνει το απόλυτο 7/7. Βάσει των δεδομένων μοιάζει απίθανο να μην καταφέρει η Μπάγερ να φτάσει στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και σύμφωνα με την τρομερή εικόνα που παρουσιάζει θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στο τέλος θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της.

Μετά και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, η Λεβερκούζεν φέτος σε 40 παιχνίδια είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις και στοχεύει ρεαλιστικά στο νταμπλ. Ένα ιστορικό νταμπλ που θα μνημονεύεται για πάντα στον σύλλογο. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έχει κατακτήσει μόλις δύο τίτλους στην ιστορία της και φέτος ετοιμάζεται να τους διπλασιάσει, σε μια ονειρική χρονιά με τον Ισπανό τεχνικό στο τιμόνι της.

Οι «ασπιρίνες» αποδεικνύουν ότι με σκληρή δουλειά και χωρίς μεγάλο ντόρο, είναι εφικτό να χωρέσει κάποιος δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Ακόμα και τρία! Διότι, μπορεί η Λεβερκούζεν να οδεύει ολοταχώς προς το νταμπλ, ωστόσο την ίδια στιγμή έχει ανοιχτά μέτωπα και στην Ευρώπη. Αφού πέρασε την Καραμπάχ σε δύο ματς «θρίλερ» στη φάση των 16, θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη που έρχεται στις 11 Απριλίου στα προημιτελικά του Europa League τη κάτοχο του Conference League Γουέστ Χαμ με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Το μονοπάτι την αφήνει να ονειρεύεται τον τίτλο και μακροπρόθεσμα το τρεμπλ! Εάν προκριθεί απέναντι στα «σφυριά», θα βρει μπροστά της στην ημιτελική φάση τη νικήτρια του ιταλικού «εμφυλίου» Μίλαν - Ρόμα. Και αν ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, τότε μόνο στον τελικό θα είναι εφικτή η μάχη με τη Λίβερπουλ που είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί του θεσμού. Γίνεται αντιληπτό ότι η φοβερό ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έχει όλα τα φόντα και τις δυνατότητες για να γράψει την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της.

Τη δεδομένη στιγμή προέχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έπειτα το Κύπελλο το οποίο επίσης διεκδικεί ως φαβορί απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν, ενώ ενδιάμεσα θα διεκδικήσει προκρίσεις στο Europa League με στόχο την παρουσία στον τελικό του Δουβλίνου. Η σεζόν θα ολοκληρωθεί έτσι και αλλιώς ονειρικά, καθώς ο τίτλος πλέον δεν χάνεται.

Και όλα αυτά παραμένοντας αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις στις αρχές του Απριλίου...

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.