Η Λέστερ ξανά στην Premier League: Ας αρχίσει το πάρτι!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας27 Απριλίου 2024

Η μεγάλη επιστροφή... Η Λέστερ προβιβάστηκε ξανά στην Premier League, με την πρώτη της μάλιστα προσπάθεια, έναν χρόνο μετά από τον υποβιβασμό, καθώς η ήττα της Λιντς επιβεβαίωσε την απευθείας άνοδο, με τις «Αλεπούδες» να ξεκινούν τους ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ας αρχίσει το πάρτι...

Ένα ματς λιγότερο, τέσσερις βαθμοί διαφορά και η Λέστερ δεν έχει πλέον να φοβάται τίποτα όσον αφορά την άνοδο. Χρειαζόταν να κερδίσει έναν από τους εναπομείναντες δύο αγώνες τους για να ανέβει, ενώ η επιστροφή της θα μπορούσε να σφραγιστεί ακόμη νωρίτερα, εάν η Λιντς έχανε από την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Κι έτσι έγινε…

Το βράδυ της Παρασκευής (26/4), η μοίρα τους επιβεβαιώθηκε με την πρώτη ευκαιρία, καθώς η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε ηττήθηκε με 4-0 στο Δυτικό Λονδίνο από την ΚΠΡ. Αμέσως μετά από το σφύριγμα της λήξης στο «Loftus Road», ο λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Λέστερ μοιράστηκε ουκ ολίγα βίντεο με τους παίκτες να πανηγυρίζουν. Και τον... κόσμο.

Η Λέστερ μπαίνει πλέον στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν με την εκτός έδρας αναμέτρηση στο Πρέστον και την εντός έδρας συνάντηση με την Μπλάκμπερν την τελευταία μέρα αγωνιστική, σε ματς φιέστα. Μόνο η Ίπσουιτς, μπορεί να της χαλάσει τη… φάση, αναφορικά, βεβαίως, με την κατάκτηση της 1ης θέσης.


Με 30 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες σε 44 παιχνίδια της Championship έχει 94 βαθμούς και είναι στην 1η θέση σε 44 παιχνίδια. Δύο πριν από το φινάλε. Η Λιντς έχει 90 σε 45 παιχνίδια, ενώ ακολουθεί η Ίπσουιτς με 89 βαθμούς, αλλά σε 43 παιχνίδια. Παίζεται επί της ουσίας μόνο η κορυφή.

Η εντυπωσιακή αρχή και τα... ματς «κλειδιά»

Η ομάδα του γνωστού μας, Έντσο Μαρέσκα ήταν εντυπωσιακή από την αρχή της σεζόν και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Άλλωστε, στα πρώτα 14 παιχνίδια είχε 13 νίκες και μόλις μία ήττα. Στη μέση της σεζόν έκανε αγωνιστική κοιλιά, αντιμετώπισε θέματα, ωστόσο, η νίκη με 2-1 επί της υποψήφιας για τα play off Γουέστ Μπρομ στις 20 Απριλίου την οδήγησε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και ο θρίαμβος της Τρίτης με το εντυπωσιακό 5-0 επί της Σαουθάμπτον σήμαινε ότι η μοίρα της ήταν σταθερά στα… χέρια ή στα πόδια των ποδοσφαιριστών της. 

Τελικά, οι κόποι της χρονιάς επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Απομένει απλά και η πιστοποίηση της ανόδου, μέσω της κορυφής. Ψιλά πράγματα για κάποιους, αλλά κι αυτός είναι στόχος. Σημασία έχει, βέβαια, ότι η αρχική αποστολή εξετελέσθη για τη Λέστερ του Μαρέσκα. Ξανά στην Premier League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.