Η... λάβα της Τούμπας μπορεί να χαράξει δρόμο νίκης!

Αρις Νικολάκης04 Ιανουαρίου 2023

Λοιπόν, είναι σαφές. Για να νικήσει απόψε ο ΠΑΟΚ, δεν αρκεί να παίξει καλή μπάλα. Καλύτερη από τον Άρη, για να είμαστε ακριβείς. Χρειάζεται, να βάλει την μπάλα στα δίχτυα του αντιπάλου του. Κι αντίθετα, να μην τη βάλει στα δικά του ο αντίπαλος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.  

Νικήτρια σε κάθε αγώνα του είναι η ομάδα η οποία θα πετύχει περισσότερα γκολ. Δεν είναι η ομάδα η οποία θα κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Το ποδόσφαιρο δεν ανήκει στην κατηγορία των αθλημάτων (γυμναστική, κα) στα οποία μετρούν οι εντυπώσεις. Παίζεται με μπάλα.  Μετρά το γκολ.

Τι να τις κάνει ο ΠΑΟΚ τις εντυπώσεις (από το Α΄ ημίχρονο, κυρίως) του αγώνα του με τον Ατρόμητο; Να τις ...βράσει; Να ...πιει το ζουμί τους; Νικητής δεν βγήκε με αυτές. Έλειψε η ουσία. Έχασε... Χάρισε δυο βαθμούς!   Ναι, να παίξει απόψε καλό ποδόσφαιρο. Δε λέμε... Να παίξει, επιμένουμε, καλύτερο από τον Άρη. Είπαμε; Δεν αρκεί. Χρειάζεται γκολ ο ΠΑΟΚ. Με λίγα λόγια; Χρειάζεται εκτελεστές! Για να τα λέμε δε, τα πάντα... Χρειάζεται και τύχη. 

Στο δοκάρι του Ράφα Σοάρες (μετά από πάσα «πάρτη βάλτο» του Γιάννη Κωνσταντέλια) κόντρα στον Ατρόμητο επί παραδείγματι, ήταν άτυχος. Αν κι η ατυχία δεν είναι δικαιολογία. Δεν είναι καν, για να είμαστε αληθείς, αιτιολογία.  Η καλή μπάλα φυσικά - η καλύτερη από τον Άρη, επιμένουμε - είναι απαραίτητο «υλικό» για τη ... συνταγή της νίκης. Με αυτήν μια ομάδα φτιάχνει ευκαιρίες. Εάν δεν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ (και) στον αγώνα του Περιστερίου πάει χαμένος ο κόπος για την καλή μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ έχει 22 γκολ στο Πρωτάθλημα. Όσα έχει κι ο Άρης. Ο ΠΑΟΚ έχει 0,1257 γκολ/ τελική κι ο Άρης 0,1140. Ο Άρης μετρά 193 τελικές κι ο ΠΑΟΚ 175 σε 15 αγώνες αμφότεροι. Ο Άρης μετρά 15 χαμένα γκολ από ασίστ και ο ΠΑΟΚ 10... Σε αυτήν την κατηγορία μάλιστα, πρώτος είναι ο Άρης και δεύτερος ο ΠΑΟΚΙ μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα! Ως εκ τούτων δεν θα ήταν υπερβολή, να θεωρήσουμε Και θεωρούμε πως μάλλον από πλευράς στατιστικών στο ίδιο καζάνι βράζουν! 

Θα ήταν; Τώρα, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ στον αποψινό αγώνα - και περισσότερο από κάθε άλλο - οφείλει, να είναι απόλυτα ουσιώδης. Κι ουσιώδης σημαίνει εύστοχος κόντρα στον Άρη, ο οποίος είναι επίσης παραγωγικός επιθετικά. Για να φθάσουμε σε μία εντύπωση μας για απόψε στην Τούμπα... Σε εκτίμηση μας δεν μπορούμε, να φθάσουμε επειδή δεν έχουμε δεδομένα του αγώνα... Κατά την οποία η νίκη θα κριθεί στην επίθεση!

Δίχως όμως... Και σε ουδεμία περίπτωση... Να θεωρούμε πως η άμυνα θα παίξει δεύτερο ρόλο επί σκηνής Τούμπας, για αμφότερες τις ομάδες. Η άμυνα του ΠΑΟΚ χρεώνεται με 11 γκολ και του Άρη με 12! Ο ΠΑΟΚ έκανε 659 λάθη κι ο Άρης 664. Τι σας λέγαμε για το "ίδιο καζάνι"; Εν τούτοις υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Η ατμόσφαιρα της Τούμπας. Τα λέγαμε και τις προάλλες περί αυτής. Ναι, δεν παίζει μπάλα η κερκίδα. Ναι, αλλά... Η Τούμπα είναι ηφαίστειο. Επάν κι εφ' όσον το... ενεργοποιήσει ο ΠΑΟΚ, η ...λάβα αυτού του ηφαιστείου θα χαράξει τον δρόμο της νίκης του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.