Η κυβέρνηση τον «όπλισε» καταλλήλως, πλέον, όλα εξαρτώνται απ' τον ίδιο τον Ζαγοράκη

Δημήτρης Κανελλάκης11 Μαρτίου 2021

Έγραφα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, σχολιάζοντας τα προβλήματα που υπήρχαν ακόμη εκείνες τις μέρες σε σχέση με την υποψηφιότητα Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ και την μη ύπαρξη όλων των συμφωνιών που αποτελούσαν προαπαιτούμενο για να προβεί στην επίσημη ανακοίνωση, ότι «ή δώστε του τα κλειδιά της ΕΠΟ, ή αφήστε τον στην ησυχία του στην Ευρωβουλή».

Δεν το έγραφα τυχαία. Σταθερά εκφράζω, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι με τις... ευλογίες της κυβέρνησης και των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ζαγοράκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, την άποψη πως δεν θα έχει κανένα νόημα να συμβεί αυτό αν δεν έχει τον έλεγχο της πλειοψηφίας στην ομοσπονδία.

Εναν έλεγχο τον οποίο είναι γνωστό ότι διατηρούν οι ισχυροί του ποδοσφαίρου μας, μέσω της επιρροής τους στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και των κατευθύνσεων που τους δίνουν ώστε να προκύπτει στις εκλογές το αποτέλεσμα που θέλουν (οι ισχυροί), αλλά να διαμορφώνονται, φυσικά, και οι συγκεκριμένες ισορροπίες στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο Ζαγοράκης, με την βοήθεια της κυβέρνησης και με την σύμφωνη, τελικά, γνώμη των ισχυρών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θα είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ΕΠΟ που θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να είναι δέσμιος των ισορροπιών στην Εκτελεστική Επιτροπή, χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο να εισηγείται ένα θέμα και να μην βρίσκει ούτε την ψήφο του.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, δηλαδή, την ολιστική μελέτη των υπερεθνικών ομοσπονδιών, πρωτίστως, και την ανάπτυξη, με τη δημιουργία πολύ πιο ισχυρών βάσεων, του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Το στοίχημά του είναι ένα: αυτή την ένωση του συνόλου των δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου που, με τη βοήθεια της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εξασφαλίστηκε υπέρ της υποψηφιότητάς του, να την διατηρήσει.

Εξαρτάται -σίγουρα όχι μόνο αλλά- και απ' αυτόν, να μην δούμε να συμβαίνει ό,τι και με άλλους πριν, για τους οποίους υπήρξε συμφωνία των ισχυρών του ποδοσφαίρου μας (βλ. Κλάτενμπεργκ, για παράδειγμα), αλλά πολύ γρήγορα την πήραν πίσω...

ΥΓ.: Οι... επαναστάτες πρόεδροι των Ενώσεων, αυτοί οι 40 που έβγαλαν και ανακοίνωση- επίθεση στον Αυγενάκη για να τον κατηγορήσουν ότι τους φέρνει... καπέλο, με το έτσι θέλω πρόεδρο της ΕΠΟ τον Ζαγοράκη, με τι μούτρα θα πάνε τώρα να ψηφίσουν τον... Ζαγοράκη; Με τι μούτρα κάποιοι απ' αυτούς θα είναι μεταξύ των Ενώσεων (μίνιμουμ 8) που θα τον προτείνουν για υποψήφιο;

Θα μου πείτε... τι ερωτήσεις είναι αυτές που κάνω τώρα. Ποιος την έχασε την τσίπα για να τη βρούνε αυτοί...

Αλλωστε, σε ό,τι με αφορά, από τις 31 Ιανουαρίου ακόμη το είχα προβλέψει πως οι περισσότεροι από αυτούς τους 40, ενδεχομένως και όλοι, δεν πρόκειται να τιμήσουν την υπογραφή τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.