Η Κυριακή των ανατροπών - Από τον Ζέστεντ στον Μπενζεμά

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Στο ποδόσφαιρο μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης όλα μπορούν να συμβούν. Οι ανατροπές στο «βασιλιά των σπορ» είναι ίσως η κορυφαία στιγμή που μπορεί να βιώσει ένας ποδοσφαιριστής, αλλά και οι θεατές που βρίσκονται στις κερκίδες. 

Την Κυριακή (19/9) οι φίλαθλοι των κορυφαίων πρωταθλημάτων βίωσαν αντίστοιχες στιγμές, με τον Παναιτωλικό να μπαίνει στη σχετική λίστα και να χαρίζει στο ελληνικό κοινό μια ανατροπή στα τελευταία λεπτά.

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 1-2

Οι Αγρινιώτες βρέθηκαν, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. πίσω στο σκορ με τον Στέφανο Στρούγγη να σκοράρει για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Αναστασίου δεν παράτησε τα όπλα και αρχικά ισοφάρισε με τον Βέργο στο 72ο λεπτό και ο νεοαποκτηθείς, Ρούντι Ζέστεντ, να ολοκληρώνει την ολική ανατροπή στο 90'.

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Οι «κόκκινοι διάβολοι» σε ακόμα έναν αγώνα εκτός έδρας είδαν τους αντιπάλους τους να προηγούνται. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καταστάσεις, γυρνώντας το εις βάρος τους σκορ με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Τζέσι Λίνγκαρντ, με τον 28χρονο Άγγλο να μεταμορφώνεται από «μαύρο πρόβατο» ( στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League ) σε λυτρωτή.

Παρί Σεν Ζερμέν - Λιόν 2-1

Οι Παριζιάνοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, με τον Λουκάς Πακετά να βάζει μπροστά στο σκορ τους «λιονέ» στο 54ο λεπτό με πανέμορφο τέρμα. Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 66', με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Νεϊμάρ. Η λύτρωση ήρθε από τον Μάουρο Ικάρντι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Βερόνα - Ρόμα 3-2

Το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χρονιά, αλλά η Ελλάς Βερόνα προσγείωσε απότομα την ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού, υποχρεώνοντάς τους Ρωμαίους στην πρώτη φετινή ήττα τους. Στο 36ο λεπτό ο Πελεγκρίνι πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα με τακουνάκι, βάζοντας τη Ρόμα σε θέση οδηγού.

Η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη, με Μπάρακ (49') και Καπράρι (54') να κάνουν την ανατροπή σε διάστημα πέντε λεπτών. Το αυτογκόλ του Ίλιτς (58') έφερε την αναμέτρηση στα ίσια, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Φαραόνι δίνει εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Οι «νυχτερίδες» άνοιξαν το σκορ στο 66' με τον Ούγκο Ντούρο να εκτελεί τον Κουρτουά με ωραίο τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βέλγου. Οι «μερένγκες» πέτυχαν την ολική ανατροπή σε διάστημα δύο λεπτών, με τον Βινίσιους (86') ισοφαρίζει αρχικά σε 1-1 και τον Καρίμ Μπενζεμά να προλαβαίνει την έξοδο του Μαμαρντασβίλι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.