Η κρίσιμη εκκίνηση του ΠΑΟΚ: Τι ισχύει με Κούρτιτς - Ο Αουγκούστο και η προοπτική ανανέωσης

Metrosport Team13 Αυγούστου 2022

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός - Γιώργος Καστάνης

Όλο το «βάρος» στον Δικέφαλο την δεδομένη χρονική στιγμή «πέφτει» στην ανταπόκριση της ομάδας, των παικτών γενικότερα στα πρώτα σημαντικά παιχνίδια του Πρωταθλήματος. Βάσει του προγράμματος που έχει ανακοινωθεί, ο Δικέφαλος από τις 20 Αυγούστου έως και τις 11 Σεπτεβρίου θα δώσει τέσσερις αγώνες στη Θεσσαλονίκη.

Τρείς στην Τούμπα και έναν ακόμη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Είναι σαφές πως από την ανταπόκριση της ομάδας θα εξαρτηθούν πολλά. Μία συγκομιδή βαθμών που θα αγγίξει το απόλυτο, θα δώσει ώθηση στον Δικέφαλο, αλλά και την ευχέρεια στο διοικητικό επιτελείο, κυρίως στον ιδιοκτήτη να αποφασίσει για την προοπτική ενίσχυσης. Θυμίζουμε πως οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στις 15 Σεπτεμβρίου. Χρόνος υπάρχει για να γίνουν, όμως το ζητούμενο είναι, πότε θα γίνουν χρονικά. Πρακτικά η εκκίνηση στο Πρωτάθλημα, θεωρείται κρίσιμη για τον ΠΑΟΚ.

Ολοι αναγνωρίζουν πως αυτή η περίοδος, είναι πολύ δύσκολη. Ίσως μία από τις δυσκολότερες, από τότε που ανέλαβε ο Σαββίδης την ομάδα. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη προκάλεσε πολλές εσωτερικές «εκρήξεις», όπως είχαμε αναφέρει αναλυτικά στη Metrosport. Με έντονη κριτική εντός του συλλόγου, που όμως δεν «βγήκε προς τα έξω», γιατί στην προκειμένη περίπτωση, διατηρήθηκαν ορισμένα «στεγανά». Πάντως τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς, θα διαμορφώσουν το τελικό κριτήριο για τον ΠΑΟΚ που θα πορευτεί στο Πρωτάθλημα αρχικά και στην συνέχεια στο Κύπελλο.

Αυτά ισχύουν για τον Κούρτιτς

Εκτός από τις αποχωρήσεις συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, όπως του Ζαμπά, του Τέϊλορ, του Μιχάϊ και εκτός απροόπτου του Μούργκ, δεν είχε καταγραφεί έως χθες κάποια εξέλιξη στο θέμα του Κούρτιτς και του Αουγκούστο. Αναφέραμε τα δύο ονόματα, διότι σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε από το ρεπορτάζ και τα παραθέσαμε αναλυτικά στη «Μ» τις προηγούμενες ημέρες, εάν δεν φύγουν οι δύο παίκτες και κατά συνέπεια δεν γλυτώσει ο ΠΑΟΚ τα χρήματα που απαιτούνται για τα συμβόλαιά τους την σεζόν που ακολουθεί, δεν πρόκειται να γίνουν μεταγραφές. Το γράψαμε πολλάκις, το επαναλαμβάνουμε. Εάν δεν αποχωρήσουν οι δύο, πάρα πολύ δύσκολα θα έρθουν άλλοι.

Ο Σλοβένος μέσος θα παραμείνει στην Τούμπα. Θεωρείται σχεδόν απίθανο να αποχωρήσει για βασικούς λόγους. Πρώτον ο ΠΑΟΚ τον καλύπτει με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που δεν βρίσκει εύκολα όσον αφορά τις απολαβές σε άλλο κλάμπ. Δεύτερον για την όποια μετακίνησή του, έχει λόγο και η Πάρμα που δεν έδινε μέχρι πρόσφατα την συγκατάθεσή της για να πάει ο Σλοβένος στην Πίζα, ή σε κάποια άλλη Ιταλική ομάδα που συμμετέχει στην δεύτερη κατηγορία. Ο Κούρτιτς επιπλέον αισθάνεται μία χαρά στην ομάδα, έχει δεθεί, ο Λουτσέσκου τον πιστεύει και με την εμπειρία του, μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις.

Ο Αουγκούστο και η προοπτική ανανέωσης

Ο Βραζιλιάνος άσος δεν έχει φέρει, μέσω των εκπροσώπων του, κάποια αξιόλογη πρόταση που θα αφορά την πώλησή του. Κατά συνέπεια παραμένει ενεργός στο γκρούπ. Από την στιγμή δε, που διανύει το τελευταίο έτος του συμβολαίου του και εφόσον δεν έρθει κάποια πρόταση από το εξωτερικό, θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η προοπτική που υπάρχει για τον Βραζιλιάνο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.