Η κρίση του COVID και η επανάσταση του 1821

Αλέξανδρος Τσίγγος24 Μαρτίου 2021

Ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης ανθρωπότητας και της Ελλάδας, τόσο ανοιχτά και βάρβαρα, οι Δημοκρατίες δεν έχουν δείξει το μίσος τους για τον πολίτη.  Δεν έχουν δείξει το πόσο γίδι τον θεωρούν.

Η εποχή μας δείχνει ότι τα πολιτικά μας συστήματα, σε πορεία χρόνιου εκφυλισμού και κατάπτωσης, είναι διάτρητα στην άσκηση εξουσίας σε ότι αφορά τους διαχειριστές της.

Οι κυβερνόντες της δεν είναι υπόλογοι των πράξεων τους και η Δημοκρατία μας είναι ανήθικη και επικίνδυνη, όσο την κρατούμε και συναινούμε σε αυτή την κατάσταση.

Την λερώνουμε και την βρωμίζουμε και στο τέλος θα νιώθουμε απέχθεια για το μόνο σύστημα που μπορεί να εξασφαλίσει στον πολίτη ισονομία, ισοπολιτεία και δικαιοσύνη, μόνο όμως μόνο αν είναι ενεργός.

Δεν μπορεί να συνεχίσει το να κρατείτε υπόλογος κάποιος μόνο με τις εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.

Πρέπει να είναι υπόλογος προς τους πολίτες κάθε φορά που η στιγμή το φέρνει, να παίρνει αποφάσεις που συθέμελα επηρεάζουν όχι μόνο την ζωή των πολιτών αλλά καθορίζουν αναπόδραστα το μέλλον της κοινωνίας τους, του έθνους τους.

Είναι γεγονός πως μια ανάπηρη κοινωνία οικοδομεί και μια ανάπηρη Δημοκρατία.

Έτσι και οι πολιτικά κρατούντες, έχουν αναπτύξει την ικανότητα να διαφεύγουν από την κάθε κρίση, χρεώνοντας τα λάθη τους στους πολίτες η αποδιοπομπαίους τράγους, τους εκάστοτε χρήσιμους ηλίθιους η στην λήθη του χρόνου.

Ντροπή για τον εαυτό μας, για αυτή την κατάντια μας. Όχι όμως ντροπή για λογαριασμό τους!

Ντρέπεσαι για τον λογαριασμό των άλλων, όταν οι άλλοι έχουν φιλότιμο. Όταν έχουν την παραμικρή στάθμη ηθικής που με κάποιο λάθος τους, κάποια αβλεψία τους, έστω ατιμία τους την παραβήκανε.

Χρεώνουν σε έναν λαό, σε έναν πολίτη που τον έχουν τρελάνει με το να τον έχουν εδώ και ένα χρόνο κλειδωμένο σπίτι του, την αποτυχία της πολιτικής τους. Δυστυχώς, δεν είναι αποτυχία, ακράδαντα είναι η πολιτική που ήθελαν να επιβάλουν.

Φυσικά όλη αυτή η σήψη περιλαμβάνει και την αντιπολίτευση, που το πρόβλημα της είναι ο τρόπος της διαχείρισης και όχι το αποτέλεσμα της. Ποιο θα είναι το selfie test και όχι η εξασφαλισμένη αποτυχία ενός είδους τεστ που τα αποτελέσματα του είναι διάτρητα και ανασφαλή. Ένας δρόμος για να πούνε, δεν αποτύχαμε εμείς. Αποτύχατε εσείς ως πολίτες.

Η αποτυχία αυτής της καταστροφικής διαχείρισης αλλά και των αποτελεσμάτων στεφανώνει και το λεγόμενο επιστημονικό προσωπικό και επιστημονική κοινότητα.

Για τους επιστήμονες ιατρούς και όλων των άλλων ειδικοτήτων που ασχολήθηκαν με τα μέτρα, ειλικρινά δε περίμενα κάτι άλλο. Ιατροί που έχουν προδώσει τον Ιπποκρατικό τους όρκο, εξαγορασμένοι από τις Φαρμακοβιομηχανίες, με τις τσέπες γεμάτες από το γδάρσιμο των ασθενών τους, γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι που τους φούσκωσαν τα πορτοφόλια με τα φακελάκια.

Αύριο κλείνουν τα 200 χρόνια από την πιο σημαντική επανάσταση στην σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία. Σημαντική για το νόημα της, σημαντική για την ιστορική στιγμή που έγινε σε μια Ευρώπη της σκοτεινής Ιεράς συμμαχίας, σημαντική ενάντια σε ποιόν έγινε. Ενάντια στον βάρβαρο Οθωμανισμό.

Μια πατρίδα αποστερημένη από την γη της λόγω των μνημονίων μιας σκηνοθετημένης χρεοκοπίας.

Μια πατρίδα, με το σύνταγμα της σε αναστολή και σε καταστολή των πολιτικών μας ελευθεριών.

Μια πατρίδα, που γνώρισε την μεγαλύτερη μετανάστευση και διωγμό των τελευταίων 50 ετών, αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μια πατρίδα που ο λαός της έχει οδηγηθεί στην απόλυτη φτώχια με ρυθμούς που μόνο σε καθεστώς φέουδων θα μπορούσε να υπάρξει.

Μια πατρίδα, που την έχουν ανασκολοπίσει, που στερείται απόδοση δικαιοσύνης και δραπετεύουν της τιμωρίας οι πραγματικοί κακούργοι της.

Μια πατρίδα, που οι εξαχρειωμένοι πολιτικοί της ταγοί την γελοιοποιούν, εκθέτουν, πουλούν και μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας.

Για τον Έλληνα, το 1821, είναι μια επανάσταση που άρχισε, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Πραξικοπηματικά, εκλάπει, διεφθάρει, ιδιωτικοποιήθηκε, υφαρπάχθει, απήχθει και έμεινε ανολοκλήρωτη.

Τα προτάγματα της παραμένουν σήμερα ίσως πιο ζωντανά από ποτέ.

Για την επιμελή εθνοκάθαρση, διαβάσουμε την χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών της Ελλάδας. Τώρα που διαπιστώνουν τα αποτελέσματα της εγκληματική τους ανοχής στα όσα εδώ και ένα χρόνο συμβαίνουν στον τόπο μας.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.