Η κορύφωση που αναζητεί ο Αρης εξαρτάται αποκλειστικά απ' τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Δημήτρης Κανελλάκης02 Μαρτίου 2021

Ο Αρης έχει πετύχει πολλά έως τώρα στην τρέχουσα σεζόν. Διαθέτει ένα ποιοτικό και με αρκετές εναλλακτικές λύσεις ρόστερ, παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δημιουργεί -δικαιολογημένα- προσδοκίες, χτίζει -σε σταθερές, όπως φαίνεται, βάσεις- τις προοπτικές του για το μέλλον.

Ωστόσο, έχοντας ανεβάσει τον πήχη, έχει ανεβάσει κατά πολύ και τις απαιτήσεις. Τι θέλω να πω... Σίγουρα δεν θα είναι ίδια η αξιολόγηση, ούτε τα κολακευτικά σχόλια που τώρα γίνονται, αν αυτό που δημιούργησε ο Αρης δεν έχει μια... κορύφωση.

Κακά τα ψέματα, όταν έχεις να χαρείς τίτλο πάνω από πέντε δεκαετίες, αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι να ξαναβάλεις τίτλο στην τροπαιοθήκη σου.

Κι επειδή το πρωτάθλημα μοιάζει από πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να το διεκδικήσει από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήδη έχει ένα σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα, ο μόνος δρόμος για έναν τίτλο είναι μέσω του κυπέλλου για τους “κίτρινους”

Εκεί, βέβαια, όπου πάλι μπροστά τους είναι ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, ο... δρόμος τους δεν είναι κλειστός. Η ήττα στον Πειραιά δεν δημιουργεί απαγορευτικές συνθήκες για τη ρεβάνς. Κάθε άλλο. Είναι η ήττα που, αν δεν μπορείς να πάρεις άλλο αποτέλεσμα, είναι η καλύτερη.

Για τον Αρη η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς. Αν πάρει την πρόκριση, μένει ζωντανός σ' αυτό που αποτελεί τον ύψιστο στόχο: την κατάκτηση του κυπέλλου.

Αν αποκλειστεί δεν χάνονται τα πάντα, δεν καταστρέφεται, δεν κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Ομως, δεν θα μπορεί και να πανηγυρίσει. Δεν θα μπορεί, ακόμη κι αν τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα, που θα είναι μεγάλη επιτυχία, να πει ότι ήταν μια απολύτως επιτυχημένη σεζόν.

Κακά τα ψέματα, αν ο Αρης θέλει να συγκαταλέγεται στις ομάδες κορυφής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να συμβιβαστεί με την σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει για τους ισχυρούς: όταν μια σεζόν τελειώνει και έχεις κατακτήσει έναν τίτλο, ακόμη και κακές στιγμές στην διάρκειά της ξεχνιούνται. Εύκολα... Οταν, όμως, μια σεζόν τελειώνει χωρίς να έχεις κατακτήσει έναν τίτλο, λίγοι θυμούνται τις πολύ καλές στιγμές σου. Οι περισσότεροι θυμούνται ότι έμεινες για μία ακόμη χρονιά άτιτλος...

Γι' αυτό η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό είναι ο υπέρ πάντων αγώνας για τον Αρη...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.