Η Κοπεγχάγη έστειλε την μπάλα στα χέρια του Ιβάν

Κώστας Πετρωτός05 Νοεμβρίου 2021

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) για τον ΠΑΟΚ η ανάγνωση της χθεσινής ήττας από την Κοπεγχάγη είναι πολύ εύκολη. Ο Δικέφαλος έχει τεράστιο πρόβλημα στο ανασταλτικό κομμάτι, είναι πολύ αδύναμος στην αεράμυνα και παράλληλα έχει μεγάλο πρόβλημα να διαχειριστεί με σιγουριά την εξέλιξη ενός αγώνα.

Ο Βιντ έκανε στην κυριολεξία πάρτι στον αέρα στην περιοχή των γηπεδούχων (το ίδιο είχε κάνει και ένας άλλος φορ, ο Χέντι της Σλόβαν), μαζί του και ο Στάγκε που αποτέλεσε την μεγάλη διαφορά για τους Δανούς σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που ήταν απών. Ο Πεπ Μπιέλ αλώνιζε κυριολεκτικά, εντός και εκτός περιοχής και o Ντικς σε ρόλο προωθημένου αποδείχθηκε ο άσος στο μανίκι του Θόρουπ, καθώς ήταν ο παίκτης που έδωσε τις ασίστ στα δύο γκολ. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα πολύ ωραίο στην ανάπτυξή του γκολ, αλλά και ένα πολύ φθηνό γιατί η φάση άρχισε από τον τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης και απαγορεύεται ομάδα που θέλει να πάρει τον τίτλους να έχει στο παθητικό της τέτοια τέρματα.

Για να είναι πλήρης η εικόνα της κακής μεσοαμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ, πρέπει να υπογραμμίσουμε και την κακή βραδιά του Κούρτιτς. Ο Σλοβένος έκανε το λάθος στο 13΄ που παραλίγο να στοιχίσει ένα πολύ φθηνό γκολ, φθηνότερο και από εκείνα που δέχθηκε στην συνέχεια και από εκείνη την ώρα ήταν μονίμως εκνευρισμένος και δεν βοήθησε ανασταλτικά.

Κάπως έτσι ακυρώθηκε το πολύ καλό παιχνίδι που έκαναν οι γηπεδούχοι από την μέση και μπροστά. Ο Σβαμπ ήταν κεφάτος, πατούσε συχνά στην αντίπαλη περιοχή και ήταν άτυχος που δεν σκόραρε στο στημένο του Μπίσεσβαρ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Ο Ντιέγκο, από την άλλη, μαζί με τον πολύ ουσιώδη Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν οι δύο πιο επικίνδυνοι παίκτες του ΠΑΟK και είχαν σημαντική βοήθεια τόσο από τον Ελ Καντουρί, όσο και από τον Σφιντέρσκι, ο οποίος, όμως, βάσει ευκαιριών, είναι ο μοιραίος για τον ΠΑΟΚ. Ο Πολωνός τα κάνει όλα αλλά η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί καλύτερα κινούμενος λίγο πιο περιφερειακά και σίγουρα η συχνότητα με την οποία σκοράρει, τόσο αυτός όσο και ο Ακπομ δεν είναι αυτό που ψάχνει ο ΠΑΟΚ από τους επιθετικούς του.

Αν δεν είχαν προηγηθεί άλλα φετινά ματς του ΠΑΟΚ που και πάλι δέχθηκε φθηνά γκολ, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ατυχία, γκίνια και άλλα συναφή. Ωστόσο, επειδή η κακή ανασταλτικά εικόνα του ΠΑΟΚ επαναλαμβάνεται το τελευταίο διάστημα, το θέμα που μπαίνει πρώτο στην ανάλυση είναι τα φθηνά γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ και σ’ αυτό συμφώνησε και ο Λουτσέσκου μετά το ματς.

Ακουσα τον Ρουμάνο τεχνικό να εξηγεί το σκεπτικό του, αποφεύγοντας να μιλήσει για έλλειψη ποιοτικών παικτών και προσωπικοτήτων και εστιάζοντας στην ομαδική λειτουργία και την δουλειά που κάνει ο ίδιος στις προπονήσεις με τους παίκτες. «Έχουμε προσωπικότητες, δεν είναι δίκαιο να μιλήσουμε γι' αυτό, είναι θέμα δουλειάς και στο τέλος είναι δική μου ευθύνη, είμαι υπεύθυνος να βρω τον τρόπο και να δώσω αποφασιστικότητα και πνευματική ηρεμία στους παίκτες για να αξιολογούν τις καταστάσεις σωστά.

Έχουμε δεχθεί 10 γκολ στο πρωτάθλημα που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ομαδικά, εμπλέκονται διαφορετικοί παίκτες, είναι θέμα δουλειάς. Ενδεχομένως να έχω ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες για τους στόχους, ίσως έπρεπε να είχα διαφορετικό χειρισμό για την προσπάθειά μας».

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, για να προστατεύει στα αποδυτήρια και την σχέση του με τους παίκτες, όπως θα έκανε κάθε προπονητής στην θέση του, ο Λουτσέσκου προτιμά να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του, να μιλήσει για αλλαγή νοοτροπίας μέσω της δουλειά, ενώ είναι πασιφανές ότι ο ΠΑΟΚ έχει χτυπητά κενά στο ρόστερ του, ότι ο βιολογικός κύκλος ορισμένων παικτών του κλείνει. Εδώ, όμως, υπάρχει το λεπτό σημείο για τον ΠΑΟΚ. Μήπως, έτσι θα προκύψει μεγάλη φθορά στο πρόσωπο του προπονητή που αυτή την στιγμή αποτελεί τον πιο σημαντικό πόλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, γύρω από το οποίο συσπειρώνονται άπαντες;

Ο καλύτερος σεφ του κόσμου χρειάζεται να έχει στην διάθεση του ποιοτικά και σε πληθώρα υλικά για να βγάλει ένα καλό φαγητό. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ. Το ρόστερ έχει χτυπητά κενά και, γιατί να το κρύψουμε, λιγότερη ποιότητα σε αφθονία σε σχέση με τρία χρόνια πριν  όταν πήρε το νταμπλ. Ο Λουτσέσκου δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική, θα αναλύει με το δικό του πρίσμα τα ματς έχοντας πάντα κατά νου να "προστατεύει" τους παίκτες με τους οποίους συνεργάζεται καθημερινά.

Εδώ είναι που πρέπει να παρέμβει ο Ιβάν Σαββίδης με ηχηρό τρόπο. Ο Γενάρης πλησιάζει, η ομάδα έχει καταγεγραμμένες πολλές αδυναμίες και αυτές μπορούν να λυθούν άμεσα, μόνο με μεταγραφές και ειδικότερα εύστοχες επιλογές στην ενίσχυση της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.