Η κωφή ΚΕΔ, το αίτημα του Αρη και η προσπάθειά του για ισονομία

Βασίλης Μάστορας26 Νοεμβρίου 2020

Ο αγώνας του Σαββάτου μεταξύ του Αρη και του Ολυμπιακού έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό και όχι μόνο ενδιαφέρον. Οι «κίτρινοι» συγκατοικούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τους πειραιώτες και έχουν λόγους να παραμείνουν ακλόνητοι, χωρίς να έχουν άλλη ομάδα στα πόδια τους. Ο αγώνας του Σαββάτου είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για την ομάδα του Ακη Μάντζιου. Ο Αρης βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ο κόουτς έχει επιλογές στο ρόστερ για να βελτιώσει κάποια πράγματα, οπότε ποιο είναι το ζητούμενο; Να έχει δίκαιες αποφάσεις από τον διαιτητή. Ποια μπορεί να είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας των «κίτρινων» σ’ αυτό; Ο ορισμός ξένων διαιτητών. Αυτό που κάνει η ΚΕΔ στους αγώνες του big 4 επιβάλλεται να το κάνει και για τον αγώνα του Σαββάτου.

Ο Αρης κατέθεσε αίτημα χθες στην επιτροπή διαιτησίας και περιμένει την απόφαση του Κλάτενμπεργκ. Αν τελικώς υλοποιηθεί το αίτημα του οι «κίτρινοι» θα έχουν κερδίσει μία εξωαγωνιστική μάχη, από αυτές που είναι αναγκαίες όταν μία ομάδα θέλει να διακριθεί σε υψηλό επίπεδο. Γιατί καλή η αγωνιστική παρουσία, αλλά στην Ελλάδα χρειάζονται και επιτυχίες στα γραφεία των θεσμικών οργάνων προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να απολαμβάνει τα αγωνιστικά κέρδη.

Η ΚΕΔ ποτέ δεν εξήγησε με ποια κριτήρια ορίζει ξένους διαιτητές στους αγώνες της Super League1. H καραμέλα του big 4 είναι ένα ωραίο κατασκεύασμα, αλλά διαιτητική αξιοπιστία έχουν δικαίωμα να απαιτούν και δύο ομάδες που παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία. Περισσότερο βεβαίως ο Αρης ο οποίος αντιμετωπίζει το Σάββατο τον συγκάτοικο του στην κορυφή.

Ο Αρης ο οποίος δεν κατάφερε να επιβάλλει την παρουσία του στις επιτροπές που προτείνονται στην Ολιστική Μελέτη, ούτε βεβαίως κατάφερε να μεταφέρει κατά μία ημέρα πίσω από τον αγώνα του Αγρινίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δυναμώσει σε διοικητικό επίπεδο, αποκτώντας μάλιστα αυτόφωτη δυναμική. Και ο ορισμός ξένου διαιτητή στον αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι ένα νέο crash test.

FOCUS

Αντιγράφω από την αυτοβιογραφία του Γιώργου Κούδα: «Με ρωτάνε συχνά «ποιος ήταν ο αντι-Κούδας της παρέας;». Ηταν αρκετά παιδιά που είχαν και τη θέληση και τον χαρακτήρα και το ταλέντο. Ενας απ’ αυτούς ανεπιφύλακτα υποστηρίζω πως ήταν ο Γιώργος Λυσαρίδης. Της… μιλούσε της μπάλας ο Γιώργος…».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.