Η «καυτή» Τούμπα δείχνει τον δρόμο της διεκδίκησης

Γιώργος Καστάνης06 Φεβρουαρίου 2023

To θερμόμετρο στην Τούμπα έδειχνε μόλις έναν βαθμό κελσίου, μιάμιση σχεδόν ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Εκείνη την στιγμή, στο γήπεδο, συνεχίζονταν η προσέλευση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, τραγουδούσαν συνθήματα και ήθελαν να πανηγυρίσουν μία νίκη της ομάδας τους.

Οσο κυλούσε ο χρόνος, ο υδράργυρος υποχωρούσε. Ηταν πολύ δύσκολο, εάν δεν ήσουν κατάλληλα ντυμένος, να περιμένεις μέσα στο κρύο την έναρξη του αγώνα. Εντούτοις στην θύρα 4 η προσέλευση συνεχίζονταν με γοργούς ρυθμούς, ενώ και στις υπόλοιπες θύρες καταγράφονταν σημαντική προσέλευση. Προϊδέαζε για την παρουσία του κόσμου και το αδιαχώρητο που είχε διαμορφωθεί έξω από το γήπεδο, αρκετές ώρες νωρίτερα.

Καλά καταλάβατε. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι, το ισόπαλο αποτέλεσμα, θα περάσει σε δεύτερη μοίρα, σε αυτό το άρθρο. Πρώτο και σημαντικότερο, κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι η πολύ μεγάλη ανταπόκριση των φιλάθλων της ομάδας, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει τίτλους. Ο ΠΑΟΚ θα παλέψει για το Πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Άλλωστε από τα αποτελέσματα στα πλέι οφ, θα προκύψει εν τέλει, ποιος θα αναδειχθεί πρώτος, ποιος θα ακολουθήσει στην δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Το πλέον σημαντικό, είναι πως η Τούμπα, δείχνει τον δρόμο της διεκδίκησης. Όταν συγκεντρώνονται χιλιάδες άνθρωποι για να παρακολουθήσουν ένα ντέρμπι, αψηφώντας την παγωνιά, τις πολύ δύσκολες συνθήκες, αυτό από μόνο του, αποδεικνύει την πολύ μεγάλη θέληση που τους διακατέχει, προκειμένου να συμπαρασύρουν την ομάδα τους, προς τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί, αυτό είναι δεδομένο. Το έδειξε τους τελευταίους μήνες, το φανέρωσε σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια εναντίον του Παναθηναϊκού με την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Στον δεύτερο θεσμό, θα διεκδικήσει το τρόπαιο, όπως κάνει ανελλιπώς με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Το συμπέρασμα είναι απλό: Ο κόσμος του ΠΑΟΚ διψά για την κατάκτηση ενός νέου πρωταθλήματος. Θέλει και άλλο Κύπελλο. Η φλόγα παραμένει άσβεστη. Είναι ο ΠΑΟΚ που στέλνει μηνύματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι ο ΠΑΟΚ που παρά τον «πόλεμο» που δέχεται, αντιστέκεται. Και προχωρά. Εξαιτίας αυτής της αντίστασης, κάνει ακόμη πιο περήφανους τους οπαδούς του, που είναι μαζί του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.