Η «καυτή» εβδομάδα του Αρη και η ανάγκη να ολοκληρώσει 8 μεταγραφές 

Βασίλης Μάστορας20 Ιουνίου 2022

Η εικόνα του ρόστερ του Αρη στην πρώτη προπόνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο, μπορεί να ήταν αναμενόμενη αλλά ικανοποιητική δεν ήταν. Με ρεαλιστικούς υπολογισμούς οκτώ ήταν οι ποδοσφαιριστές, όλο κι όλο, της πρώτης γραμμής οι οποίοι φώναξαν «παρών». 

Αντε να προσθέσουμε σ’ αυτούς και τους σίγουρους, Μπράμπετς, Πάλμα και Αμπομπακάρ, που είχαν παράταση της άδειας του. Πάλι δουλειά δε γίνεται. Κι αυτό τρεις εβδομάδες πριν από τον πρώτο αγώνα της Ευρώπης. Αρα ο Αρης έχει μεγάλο δρόμο μπροστά του στην προσπάθεια του να έχει ετοιμοπόλεμη ομάδα για τους αγώνες του Conference League. 

Το είχα επισημάνει και τις προηγούμενες ημέρες από αυτή εδώ τη γωνιά, ότι οι «κίτρινοι» θα πρέπει να έχουν διδαχθεί πολλά από τα κάζο που έπαθαν τα δύο τελευταία χρόνια στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Αποτυχίες οι οποίες είχαν να κάνουν με τον βαθμό ετοιμότητας του ρόστερ. 

Είχα επισημάνει ακόμη, ότι το Conference League είναι διοργάνωση η οποία προσφέρετε, εκτός των άλλων, και για την αύξηση των εσόδων σε σημαντικό βαθμό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Αρης να είναι ετοιμοπόλεμος μέχρι 21/7 που θα αντιμετωπίσει την Γκόμελ η οποία έχει ξεκινήσει ήδη του επίσημους αγώνες στη Λευκορωσία. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τον πρώτο αγώνα της Θεσσαλονίκης θα έχει δώσει 14 αγώνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Και επειδή ο Αρης θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι είχε μία εύκολη κλήρωση, ο Μπούργος «χτύπησε» το καμπανάκι κινδύνου χαρακτηρίζοντας «τελικούς» τους αγώνες με τους Λευκορώσους. «Είναι δύο τελικοί και όταν είναι δύο τελικοί δεν υπάρχει φαβορί. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, άρα δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. 

Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε στην άκρη τη στάση μας ότι θέλουμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια, αλλά δεν υπάρχει φαβορί», δήλωσε ο Αργεντινός στην πρώτη αναφορά του για το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Ο προπονητής του Αρη προφανώς και προσπάθησε να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του και να τους κρατήσει σε εγρήγορση με τα όσα είπε, αλλά κατά βάθος γνωρίζει ότι όλοι οι αγώνες κρίνονται μέσα στο γήπεδο.

Ο Μπούργος είναι λογικό να ήθελε αυτή τη στιγμή να έχει αποκτηθεί το 80% των παικτών που θα συμπληρώσουν το ρόστερ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η… λειψανδρία τον ανάγκασε να αλλάξει μέρος της δουλειάς του στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Αργεντινός έκανε αναφορά και στο θέμα της ενίσχυσης της ομάδας τονίζοντας ότι «μαζί με τον πρόεδρο βρισκόμαστε στην προσπάθεια να διορθώσουμε τις ελλείψεις που έχει η ομάδα και πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε πριν την έναρξη της χρονιάς». 

Λογικά ο Μπούργος θεωρεί αφετηρία της χρονιάς τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα, αλλά παραμένει άγνωστο τι μπορεί να προλάβει να κάνει ο Αρης μέχρι τότε. Οι «κίτρινοι» θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει 7-8 μεταγραφές, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος της εβδομάδος ώστε όταν η αποστολή αναχωρήσει για την Αυστρία, να ταξιδεύσουν μαζί της και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο θα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.