Ο Αρης δείχνει... άδειος, καταπονημένος και προβλέψιμος

Δημήτρης Κανελλάκης17 Ιανουαρίου 2021

Είναι εμφανής στα τελευταία παιχνίδια του Αρη μια κόπωση, μια εικόνα ομάδας επιβαρυμένης, η οποία χρειάζεται ανανέωση δυνάμεων, ένα φρεσκάρισμα για να παρουσιαστεί και πάλι με την ενέργεια που είχε το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Αρης ήταν απογοητευτικός. Χωρίς δυνάμεις, χωρίς τις απαραίτητες εντάσεις, ταλαιπωρημένος, αδύναμος να βρει όσα χρειάζεται μια ομάδα για να είναι ανταγωνιστική.

Οταν έχεις μπροστά σου μια τόσο μεγάλη πρόκληση, όσο ήταν για τον Αρη να νικήσει την ΑΕΚ και να στρογγυλοκαθίσει στην δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω του την προχθεσινή του αντίπαλο με έξι βαθμούς διαφορά, αλλά εμφανίζεσαι τόσο αδύναμος, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Και η απάντηση στο ερώτημα “τι δεν πάει καλά;” σίγουρα δεν ήταν η τακτική του Χιμένεθ, δεν ήταν η επιλογή του προπονητή της ΑΕΚ να παίξει με τρεις χαφ και να κερδίσει τη μάχη του κέντρου.

Αυτή ήταν μεν μια επιλογή, ήταν ένα τακτικό κομμάτι του ματς που βοήθησε την ΑΕΚ να δημιουργήσει μια υπεροπλία, αλλά δεν ήταν ο καταλύτης.

Η ΑΕΚ πήρε εύκολα το ντέρμπι γιατί είχε απέναντί της έναν πολύ αδύναμο Αρη, έναν Αρη που είναι, πλέον, προβλέψιμος, που του λείπουν οι εναλλακτικές λύσεις, που το ρόστερ του δεν έχει τέτοιο βάθος και τέτοια ποιότητα ώστε να διαθέτει ο προπονητής την άνεση του rotation, να ξεκουράσει τους πιο επιβαρυμένους από τους παίκτες του, να τους δώσει ανάσες και να μην φοβάται τις απώλειες.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Αρης παίζει από την αρχή της σεζόν χωρίς τον φορ που αυτονοήτως πρέπει να έχει στο ρόστερ της κάθε ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Ούτε ο Μάνος ούτε ο Λόπεθ είναι σέντερ φορ που να τον αισθάνεται η αντίπαλη άμυνα, που να έχει το εύκολο γκολ, που να συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγικότητα της ομάδας του.

Κι είναι απορίας άξιο πως, παρόλα αυτά, ο Αρης δεν έχει αποκτήσει ακόμη, τώρα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, σέντερ φορ.

Ακολουθεί κι άλλο δύσκολο παιχνίδι για τους “κίτρινους” κι έχει ενδιαφέρον να δούμε αν προλαβαίνουν μέχρι αύριο να εμφανιστούν ανανεωμένοι, πιο ξεκούραστοι και με περισσότερη ενέργεια, ή αν η καταπόνηση είναι τόσο μεγάλη και δύσκολο να την αντιμετωπίσουν τόσο γρήγορα με συνέπεια να κινδυνεύουν με νέα απώλεια βαθμών..

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.