Η καταιγίδα στην Ηλεία άλλαξε χρώμα στη θάλασσα - Εντυπωσιακός υδροσίφωνας στην Πρέβεζα

Metrosport Team26 Νοεμβρίου 2021

Εντυπωσιακή εικόνα από την καταιγίδα που έπληξε το Παλούκι Ηλείας, το πρωί της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου 2021, δημοσίευσε το meteo.gr στο λογαριασμό του στο Twitter.

Όπως τονίζεται, νωρίτερα, ακόμη μια καταιγίδα σημειώθηκε στην περιοχή και το νερό της θάλασσας άλλαξε χρώμα από τις φερτές ύλες των χειμάρρων.

Επιπλέον, το meteo παρουσίασε και εικόνες από την καταγραφή υδροσίφωνα, διάρκειας περίπου 20 λεπτών, που έγινε από την κάμερα καιρού στο Κανάλι Πρεβέζης το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, αξιόλογες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν σήμερα, όπως αναμένονταν κυρίως στα δυτικά και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας όπου περισσότερα από 70-80 χιλιοστά καταγράφηκαν σε λιγότερο από 8 ώρες.

Περισσότερα από 30 χιλιοστά σε λιγότερο από 2 ώρες στην Αττική

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν και στην Αττική όπου περισσότερα από 30 χιλιοστά καταγράφηκαν σε λιγότερο από 2 ώρες. Ως αποτέλεσμα της ισχυρής βροχόπτωσης ήταν και η απότομη άνοδος της στάθμης του νερού στο ρέμα Πικροδάφνης, όπου μέσα σε 10 λεπτά (μεταξύ 1500 και 1510) η στάθμη του νερού ανέβηκε 75 εκατοστά, φθάνοντας στα 90 εκατοστά ύψος και 20 λεπτά αργότερα ξεπέρασε οριακά το 1 μέτρο.

Περιπτώσεις όπως αυτές αναδεικνύουν την ανάγκη για ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών αλλά και μετρητών στάθμης νερού, με σκοπό την έγκαιρη και ακριβή αποτύπωση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών, σημειώνει το meteo.gr.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.