Η… κανονικότητα έφερε το αποτέλεσμα

Γιώργος Στράντζαλης12 Σεπτεμβρίου 2020

Στον επαγγελματικό αθλητισμό κι εν προκειμένω στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας. Κι ο Άρης πήρε θετικό αποτέλεσμα, μπήκε νικηφόρα στο νέο Πρωτάθλημα και απέκτησε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση (κυρίως) για την κρίσιμη εβδομάδα που έρχεται με το ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στην Κοβαλίβκα.

Υπάρχει ωστόσο κι ένα “αλλά” στη χθεσινή του εμφάνιση και ειδικότερα στα 55-60 αγωνιστικά λεπτά, όπου στον αγωνιστικό χώρο βλέπαμε μία ομάδα άνευρη, με παίκτες οι οποίοι δεν ανταποκρινόταν στον ρόλο τους, δίχως πλάνο ανάπτυξης και μία ομάδα η οποία παρείχε στον κόσμο της στοιχεία αμφισβήτησης για το κατά πόσο μπορεί να διεκδικήσει αποτέλεσμα και να περάσει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια.

Ηταν ξεκάθαρο από τα φιλικά ακόμα, το διαπιστώσαμε και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, ότι υπάρχει θέμα χημείας. Τόσο στην άμυνα (αργές επιστροφές, χαμηλό επίπεδο επικοινωνίας), όσο και στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Πρόβλημα το οποίο διορθώνεται βέβαια προϊόντος του χρόνου και των επίσημων αγώνων. Ο Ματίγια, όμως, δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στον ρόλο που του έχει αναθέσει ο προπονητής και είναι προτιμότερο και πιο ορθολογικό να παίζει ο Τζέγκο μπροστά από τα στόπερ, αφού δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά δημιουργικού χαφ. Ο δε Μαντσίνι ναι μεν είναι φιλότιμος αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι φορ. Δεν έχει τα χαρακτηριστικά και κυρίως δεν μπορεί να παίξει μόνος του στην κορυφή. Είναι κυνηγός που κινείται περισσότερο περιφερειακά.

Ο Μίκαελ Ένινγκ αντιλαμβανόμενος με το “καλημέρα” την πίεση που υπάρχει και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει το ενδεχόμενο εντός έδρας γκέλας στην πρεμιέρα, όφειλε να βρει λύσεις και εκ του αποτελέσματος αναδείχθηκε σε άριστος… μάγειρας. Ανακάτεψε καλά τα υλικά του μέχρι να βρει την καλύτερη συνταγή. Τι έκανε; Επανέφερε την κανονικότητα στην ομάδα του, πήγε πιο ορθολογικά και από το 50’ εμφανίστηκε στο γήπεδο ένας άλλος Άρης. Με αντίδραση, πρέσινγκ και κυρίως πλάνο. Αλλαξε το 4-3-3 σε 4-2-3-1, έβαλε κανονικό φορ (Λόπεθ), στη συνέχεια έναν παίκτη με δημιουργικές ικανότητες (Μπερτόγλιο), μέσα σε έξι λεπτά ο Αρης καθάρισε το ματς και φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ναι, η φετινή ομάδα έχει ποιότητα και κυρίως έχει βάθος στο ρόστερ με επιλογές που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Κάτι που δεν είναι είχε σίγουρα πέρυσι.

Εν κατακλείδι, ο Άρης ξεκίνησε με το δεξί αλλά οφείλει να ασχοληθεί με την κακοτεχνία των πρώτων 55-60 αγωνιστικών λεπτών, έτσι ώστε στο προσεχές μέλλον να μην δίνει δικαιώματα και κυρίως να μη δυσκολεύει τη ζωή του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.