Η κακή εμπειρία του Μπούργος στη Νιούελς είναι οδηγός ενόψει Αρη

Metrosport Team19 Φεβρουαρίου 2022

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Χερμάν Μπούργος θα είναι αύριο το βράδυ στο «Κλ. Βικελίδης» για να παρακολουθήσει από κοντά το παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην έναρξη της εμπειρίας του στον Αρη έπειτα από αυτή στη Νιούελς Ολντ Μπόις η οποία μάλλον θα λειτουργήσει διδακτικά και για τον ίδιο.

Ενα από τα στοιχεία που οδήγησαν σε συμπέρασμα σχετικά με τη χρονική διάρκεια των συζητήσεων του Αργεντίνου τεχνικού με το Θόδωρο Καρυπίδη είναι η έκθεση που κατέθεσε στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αρης και στην οποία κατέγραψε τις εκτιμήσεις του για την ομάδα. 

Αυτό έδειξε ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ανδρών δεν προέκυψαν ξαφνικά αλλά άρχισαν πολύ νωρίτερα της απόφασης απομάκρυνσης του Ακη Μάντζιου από την τεχνική ηγεσία. Επί τούτου, μπορεί να έπαιξε ρόλο η δυσάρεστη εμπειρία του στη Νιούελς Ολντ Μπόις, η οποία μάλιστα ήταν και η παρθενική του ως πρώτος προπονητής.

 Οι περισσότερες από τις 84 ημέρες θητείας του στην ομάδα της Αργεντινής δεν ήταν ευχάριστες για τον ίδιο. Σε αυτό προφανώς συνετέλεσε το αποτέλεσμα και οι μόλις τέσσερις νίκες σε σύνολο 15 αγώνων, περισσότερο όμως μέτρησε το γεγονός ότι δεν του βγήκες το ποδοσφαιρικό σχέδιό του.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί στον Τύπο της Αργεντικής, αναλαμβάνοντας τη Νιούελς Ολντ Μπόις, ο Χερμάν Μπούργος προσπάθησε να επιβάλλει κατευθείαν τη φιλοσοφία του και προχώρησε σε ριζοσπαστικές αλλαγές σε επίπεδο τακτικής. Μια ομάδα η οποία είχε μάθει να παίζει με τετράδα στην άμυνα, ξαφνικά άρχισε να εφαρμόζει όλες τις παραλλαγές του 3-4-3. 

Αυτό συνδυάστηκε με την παρουσία παικτών που είτε λόγω ηλικίας είτε χαρακτηριστικών, αντιμετώπισαν τρομακτική δυσκολία σε επίπεδο ανταπόκρισης. Μοιραία, κανείς δεν ωφελήθηκε από αυτή τη συνεργασία. Τότε, ο Μπούργος δεν είχε καταθέσει έκθεση πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία, είχε προχωρήσει όμως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό δεν είναι απαραίτητο καθώς θα είναι αύριο στο «Κλ. Βικελίδης» για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και ο Θόδωρος Καρυπίδης ούτως ώστε να είναι κοντά στην αποστολή, πιθανότατα θα προχωρήσει και σε ομιλία στους παίκτες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.