Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποκαθιστά μια αδικία με το καλύτερο τρόπο για τον Μπάνε

Στέλιος Παρθενάκης09 Μαρτίου 2023

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι ένας από τους παίκτες που διακρίθηκαν για τον μπασκετικό τους τσαμπουκά, την ικανότητα του να ηγηθεί και φυσικά αποτελεί τον κορυφαίο γκαρντ στην ιστορία της ομάδας.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ήθελα να ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την απόφαση, αλλά η τραγωδία των Τεμπών έφερε αναγκαστική καθυστέρηση. Πολλά μπράβο στη διοίκηση του Θανάση Χατζόπουλου, που με αυτόν τον τρόπο αποκαθιστά μια ιστορική αδικία. “Μπήκε στη ζωή μας το καλοκαίρι του 1988 και από τότε που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα, άλλαξε τη ροή της ιστορίας της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Δύο Ευρωπαϊκοί τίτλοι, ένα Πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Ελλάδας, συμμετοχή σε δύο ακόμη τελικούς Κυπέλλων Ευρώπης, αλλά και στο φάιναλ φορ της Αθήνας. 

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία του συλλόγου, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco θα τιμήσει τον ένα και μοναδικό Μπάνε Πρέλεβιτς και θα αποσύρει τη φανέλα με το “7”, η οποία θα πάρει τη θέση της στην οροφή του PAOK Sports Arena, δίπλα στα λάβαρα των επτά τίτλων της ομάδας”, αναφέρει σχετικά η ΚΑΕ.

Οσοι μεγαλώσαμε με τέτοια μεγαθήρια μπασκετικά, μόνο μνήμες και θύμησες έρχονται στο μυαλό μας. Κόντρες Πρέλεβιτς με Γκάλη, Ινγκραμ και άλλες καθομηχανές εκείνης της περιόδου. Κατέχει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ περισσότερων εύστοχων σουτ 3 πόντων στην ιστορία της Α1 με 10/14, ενώ έχει αναδειχθεί κατ' επανάληψη πρώτος στις επιμέρους στατιστικές κατηγορίες, με επαναλαμβανόμενη παρουσία στην κορυφή των σουτ τριών πόντων, ποσοστού ευστοχίας σε βολές και τρίποντα, ασίστ και κλεψίματα.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς θα λάβει την αναγνώριση που του πρέπει. Και αυτό φέρνει την αποκατάσταση μιας ιστορικής αδικίας. «Πέρασαν 23 χρόνια από τότε που σταμάτησε το μπάσκετ, 23 χρόνια από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ήρθε η ώρα», όπως λέει η ανακοίνωση της ομάδας που τον ανέδειξε.

Αλλωστε, κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό και την ιστορία της οφείλει να τιμάει τις σημαίες της!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.