Ηρακλής: Η ήττα ενόχλησε λιγότερο από την εικόνα

Βασίλης Βλαχόπουλος16 Οκτωβρίου 2021

Αν ο Ηρακλής στεκόταν (υποτυπωδώς) στο ύψος των περιστάσεων στην πρεμιέρα του FEC απέναντι στη Λέιντεν, προφανέστατα θα είχε αποφύγει την ήττα, θα κέρδιζε επιπλέον χρόνο έως ότου φθάσει σε επιθυμητό επίπεδο ομοιογένειας και θα είχε αποφευχθεί παράλληλα ο προβληματισμός που υπάρχει σήμερα για το επίπεδο ανταπόκρισης συγκεκριμένων παικτών.


Αυτός ο προβληματισμός δεν αντλείται από τα αποτελέσματα γιατί οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν τον έναν στόχο, αυτόν της πρόκρισης στους ομίλους του FIBA Europe Cup, ηττήθηκαν μεν στην πρεμιέρα αλλά από μια ομάδα η οποία διαθέτει διπλάσιο αγωνιστικό προϋπολογισμό και σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στη λεπτομέρεια και επί της ουσίας, η μοναδική (εκτός προγράμματος) ήττα που γνώρισαν ήταν αυτή από την ολλανδική ομάδα. Γιατί, στο Κύπελλο Ελλάδος, δεν θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό ο προβληματισμός δεν καλλιεργήθηκε μέσα από τα αποτελέσματα αλλά από την εικόνα της ομάδας και κυρίως το επίπεδο προσαρμογής συγκεκριμένων παικτών. Διότι, ο Ελστον Τέρνερ δεν είναι ο παίκτης που ήταν τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στον Ηφαιστο Λήμνου, αν και ο Αμερικανός έχει δείξει ότι πάντα χρειάζεται χρόνο για να βρει ρυθμό καθώς αυτό είχε γίνει και στον πρότερο βίο του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως δείχνει πιο ογκώδης σε σχέση με τότε. Ο δε Ράιαν Τέιλορ απέχει αρκετά από τον παίκτη ο οποίος εντυπωσίασε στα φιλικά παιχνίδια, ομοίως και ο Ράιαν Γούλριτζ.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος περιμένει περισσότερα από τους τρεις Αμερικανούς δεδομένου και του ρόλου που έχουν στην ομάδα. Με αρχή το αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όπου οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθήσουν να βρουν την πρώτη νίκη τους στη Stoiximan.gr Basketleague, κυρίως όμως είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έδειξαν στην Ολλανδία. Δεδομένου του μικρού διαστήματος που μεσολάβησε από τον αγώνα με τη Λέιντεν, η προετοιμασία άρχισε λίγα λεπτά μετά την επιστροφή της αποστολής και δίχως τον Γιάννη Αγραβάνη ο οποίος κληρονόμησε χτύπημα στη γάμπα και δεν συμμετείχε στην προπόνηση δίχως επί του παρόντος να εκφράζεται αμφιβολία για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.