Η ήττα από τον Άρη προκάλεσε προβλήματα στον ΠΑΟΚ, αλλά είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος

Δημήτρης Κανελλάκης13 Ιανουαρίου 2024

Η ήττα που γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τον Άρη στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, ήταν σίγουρα ένα πλήγμα για την ομάδα του Λουτσέσκου. Στοίχισε βαθμολογικά, στοίχισε από πλευράς πρεστίζ, προκάλεσε έναν προβληματισμό, όπως και να το κάνουμε, στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Όμως, ούτε την καταστροφή έφερε αυτή η ήττα στον ΠΑΟΚ, ούτε έξω από κάποιον στόχο τον πέταξε, ούτε του προκάλεσε προβλήματα που είναι αξεπέραστα.

Η ζωή συνεχίζεται και ο δρόμος του πρωταθλήματος είναι μακρύς. Κι ο ΠΑΟΚ, που τον έχει διαβεί με πολύ μεγάλη επιτυχία αυτό τον δρόμο έως τώρα, καλείται να αποδείξει ότι ένα... παραστράτημα ξέρει πώς να το διαχειριστεί ώστε να επανακάμψει και να μην απειληθεί με εκτροχιασμό.

Αλλωστε, το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στις ομάδες που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και διεκδικούν υψηλούς στόχους, είναι η ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται και να μην τα αφήνουν να τις αποσυντονίσουν.

Σε αυτήν ακριβώς τη φάση βρίσκεται αυτή την περίοδο ο ΠΑΟΚ και το μοναδικό ζητούμενο για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του είναι πώς θα καλύψουν την απώλεια που είχαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και πώς δεν θα αφήσουν περιθώρια να υπάρξουν κι άλλες τέτοιου είδους απώλειες.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει δώσει δικαιώματα με την απόδοσή του να πιστέψουμε πως είναι μια ομάδα με μεταπτώσεις. Το αντίθετο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς. Ότι πρόκειται για μια ομάδα που τη χαρακτηρίζει η σταθερότητα, η συνέπεια, που σου εμπνέει εμπιστοσύνη.

Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του φετινού ΠΑΟΚ, τα οποία έχουν παίξει το ρόλο τους προκειμένου να είναι τόσο ανταγωνιστικός, εντός των στόχων του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Βέβαια, όπως είναι γνωστό, και το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, για μια ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τα πλεονεκτήματά της θα πρέπει να μπορεί σε κάθε παιχνίδι να τα αξιοποιεί και, ακόμη περισσότερο, να καταφέρνει ακόμη κι όταν σε κάποιο παιχνίδι κάτι δεν πάει καλά να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.