Η ιστορία ζωής του Σολ Μπαμπά που απέκλεισε τη Γιουνάιτεντ!

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2022

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας εκτός από τη δική του ιστορία, έχει και τις ξεχωριστές ιστορίες των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε αυτόν. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση της αναμέτρησης της Μίντλεσμπρο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», εκεί όπου οι «κόκκινοι» γνώρισαν τον αποκλεισμό στα πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι για ακόμη μία φορά εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός συνέχειας κυπέλλου Αγγλίας, μόλις στον 4ο γύρο εξαιτίας του χαμένου πέναλτι του Ελάνγκα που έδωσε την πρόκριση στη Μίντλεσμπρο.

Ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στην αναμέτρηση είναι ο Σολ Μπαμπά. Σολ στα Ισπανικά σημαίνει ήλιος, με τον ποδοσφαιριστή με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, να... φωτίζει όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες αλλά και για τη μάχη ζωής που έδωσε.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής βγήκε νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο μόλις πριν από λίγους μήνες, όταν και αγωνιζόταν στην Κάρντιφ και τον Ιανουάριο του 2021 ξεκίνησε χημειοθεραπείες για το πιο κρίσιμο ''παιχνίδι'' της  ζωής του.  Λίγους μήνες αργότερα και ειδικότερα τον Μάιο του ίδιου έτους βγήκε νικητής σε αυτή τη μάχη και έμοιαζε έτοιμος να επιστρέψει στη δράση. Ο Μπάμπα έχει 118 συμμετοχές με την Κάρντιφ, από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό της το 2016, και ήταν βασικό στέλεχος της ανόδου στην Premier League στο τέλος της σεζόν 2017-18, παίζοντας σε κάθε παιχνίδι των «μπλούμπερντς», οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι στο Championship.

Η εμπειρία του 37χρονου στόπερ ήταν τέτοια που ο προπονητής του, στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ τον πέρασε ως αλλαγή στο 118΄θέλοντας να στηριχθεί στην εμπειρία που έχει και να βοηθήσει την ομάδα του στη διαδικασία των πέναλτι, όπως και έγινε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.