Η ιστορία του Ομπράντοβιτς με Ίβκοβιτς και Πασχάλη Τερζή

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ένας από τους πολλούς που μίλησαν στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Κοινοβούλιο του Βελιγραδίου, για τη μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Ζοτς μοιράστηκε μαζί με άλλους στενούς φίλους του «Ντούντα» ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε στα μπουζούκια με τον Πασχάλη Τερζή και τους δύο Σέρβους προπονητές. 

«Ο Ίβκοβιτς με πήγε για πρώτη φορά στα μπουζούκια, ήταν φίλος με όλους τους Έλληνες τραγουδιστές. Μία φορά, ένας διάσημος τραγουδιστής στην Θεσσαλονίκη, ο Πασχάλης Τερζής, τον πλησίασε, άπλωσε το χέρι του και είπε "ΙΒΚΟΒΙΤΣ" με τυπική ελληνική προφορά.

Από τότε, πάντα είχαμε τις βραδιές μας και θα γυρνούσα και θα του το έλεγα με τον ίδιο τρόπο. Ήταν ένα μυστικό μας, ένα αστείο που ξέραμε μόνο οι δυο μας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος από την Αθήνα που δεν με προσέγγισε για να μου δώσει συλλυπητήρια. Άφησε το σημάδι του, προπονώντας πέντε ελληνικές ομάδες. Τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, αποχώρησα και εγώ από τον Παναθηναϊκό και η Ελλάδα αναγνώρισε την προσφορά μας και μας έκαναν επίτημους δημότες της Αθήνας. Ξέρω πόσο αγαπούσε την Αθήνα. Αυτή η πόλη είναι σημαντική και για εμένα, επειδή το 1999 βάφτισε τον γιο μου εκεί, ενώ η σύζυγός του, Νένα, βάφτισε την κόρη μου στο Βελιγράδι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.