Η ισοπέδωση, η κριτική, ο Βιεϊρίνια και ο Κρέσπο

Χρύσανθος Δοβλέτογλου03 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο ΟΑΚΑ. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο κακές εμφανίσεις τα τελευταία 2,5 χρόνια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι είναι μία ομάδα που στο περσινό και στο φετινό Πρωτάθλημα μετράει μόλις δύο ήττες και δεν αξίζει της ισοπέδωσης, που ποτέ δεν ήταν καλός «σύμμαχος» για ένα ποδοσφαιρικό σύνολο.

Φυσικά, θα ασκηθεί κριτική για την χθεσινή παρουσία απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως, και πάλι είχε τις καλές του στιγμές. Αν είχε ανοίξει το σκορ στο 10' με την μεγάλη ευκαιρία του Σφιντέρσκι, σίγουρα, τώρα θα κάναμε κουβέντα σε άλλη βάση.

Για ακόμη μία φορά, βέβαια, είχε μεγάλα κενά διαστήματα κατά την διάρκεια του αγώνα, τα οποία ο νεανικός και γεμάτος ενέργεια Παναθηναϊκός τα εκμεταλλεύτηκε. Τα πολλά λάθη και, μάλιστα, από έμπειρους παίκτες, όπως ο Βαρέλα και ο Ινγκασον, εννοείτε, ότι δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών. Πρέπει να καταλάβουν και οι ίδιοι ότι η σεζόν έχει μπει στην πιο κρίσιμη καμπή της και από εδώ και πέρα δεν θα συγχωρείτε καμία λάθος εκτίμηση.

Από εκεί και πέρα, κακά τα ψέματα, ο Βιεϊρίνια είναι βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ σε όλους τους τομείς. Τόσο στο κομμάτι της ψυχολογίας, όσο και στο αγωνιστικό. Ο Πορτογάλος άσος χθες ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, δεν πήρε πρωτοβουλίες και δεν βοήθησε την ομάδα με τις ποιοτικές του ενέργειες.

Οταν είναι στην καλή του μέρα παρασέρνει όλο το σύνολο και, πραγματικά, ο Δικέφαλος είναι άλλη ομάδα. Προς το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, λοιπόν, είναι πάρα πολύ σημαντικό να δούμε ξανά τον θετικό Βιεϊρίνια στον αγωνιστικό χώρο.

Για το τέλος αφήσαμε την απουσία του Κρέσπο. Ο Ισπανός αμυντικός είναι κομβικός και αναντικατάστατος για τον ΠΑΟΚ όπως έχει δομηθεί. Στα δύο δύσκολα ματς με Αρη και Παναθηναϊκό, φάνηκε ότι είναι παραπάνω από απαραίτητος, κυρίως, λόγω της ηρεμίας που εκπέμπει.

Δεν επιτρέπει σε κανένα σημείο τους παίκτες που έχει δίπλα του να χάσουν την ψυχραιμία τους, στοιχείο που δεν έχουν στο DNA τους, ούτε ο Βαρέλα, ούτε ο Ινγκασον. Στο «Κλ. Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τέσσερα γκολ σε τέσσερις τελικές και χθες δύο σε πέντε τελικές, τα πέντε εξ' αυτών από χοντρά λάθη στα μετόπισθεν. Με τον Κρέσπο, σίγουρα, κάποια απ' αυτά, αν όχι όλα, θα είχαν αποτραπεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.