Η ιεράρχηση δείχνει… Κύπελλο

Μάνος Χατζάκης28 Ιανουαρίου 2020

Ο φετινός Αρης φτιάχτηκε μεν με ανορθογραφίες, για να μπει στα play off δε. Και βάσει αυτής της λογικής πορεύεται στο Πρωτάθλημα μέχρι σήμερα, καταλαμβάνοντας την 5η θέση της βαθμολογίας, έστω κι αν ανοίγει παρενθέσεις, όπως στο Αγρίνιο.

Βλέποντας την κατάσταση στη φετινή Super League 1, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι οι “κιτρινόμαυροι” μπορούν να βρεθούν άνετα στην 5άδα, άσχετα αν τους ακολουθούν κατά… πόδας, επίδοξοι συνδιεκδικητές. 

Παρόλα αυτά, στην Αλκμήνης πιστεύουν βάσιμα ότι στο τέλος θα παίξουν στο μίνι Πρωτάθλημα των play off, άρα έχουν το δικαίωμα να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ψυχολογική και σωματική προετοιμασία, που αφορά στον στόχο του Κυπέλλου.

Ο “κιτρινόμαυρος” οργανισμός αντέχει στις προκλήσεις και ειδικά η φετινή ομάδα μάλλον παίρνει ενέργεια από τις... εξτρά υποχρεώσεις. Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη μοιάζει εφικτός στόχος και ο Αγγελος Χαριστέας φροντίζει να κρατά τους παίκτες στην “πρίζα”, όπως και τον κόσμο, με σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε συμμετοχή στον τελικό του θεσμού.

Μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο (ουραγός στη βαθμολογία, ενώ θα έρθει στο “Κλ. Βικελίδης” και αποδυναμωμένος μετά την αποχώρηση του Μασούρα για την ΑΕΛ) οι Θεσσαλονικείς θα ασχοληθούν ενεργά με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο (6/2). Εκεί όπου θα επιδιώξουν σκορ πρόκρισης, προκειμένου η ρεβάνς στο Περιστέρι (11/2) να έχει τυπικό χαρακτήρα. 

Η σκέψη και μόνο για διάκριση στο Κύπελλο δίνει ενέργεια στους παίκτες του Μίκαελ Ενινγκ, χωρίς να σημαίνει ότι και στο Πρωτάθλημα δεν θέλουν να εξασφαλίσουν άμεσα το εισιτήριο για τα play off.

Ως έχει, μέχρι νεωτέρας

Οσον αφορά το ζήτημα της μεταγραφικής ενίσχυσης, οι ιθύνοντες του μεταγραφικού σχεδιασμού φαίνεται πως έχουν “δεμένα” χέρια, όσο ισχύει η απαγόρευση από τη FIFA

Μέχρι την περασμένη Κυριακή, οι “κιτρινόμαυροι” υποστήριζαν ότι υπάρχει δυνατότητα για υλοποίηση κινήσεων, αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ότι ισχύει. 

Η προετοιμασία μπορεί να έχει γίνει, ωστόσο πρέπει πρώτα να εκδοθεί απόφαση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. 

Αν δικαιωθούν οι θέσεις της ΠΑΕ, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, τότε θα γίνει προσπάθεια συλλογής…. υπογραφών υποψήφιων στόχων. Διαφορετικά, το ρόστερ θα μείνει ως έχει, εκτός αν προωθηθούν παίκτες από την Κ-19, κάτι που είναι αρκετά πιθανό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.