Η ίδια η ΠΑΕ παραδέχεται λάθη, αλλά ο Λουτσέσκου μας λέει ότι έφταιξε η απειρία... 3,5 νεαρών παικτών

Στέλιος Γρηγοριάδης30 Μαΐου 2023

“Απογοητευμένοι, θυμωμένοι και πληγωμένοι” δηλώνουν οι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, “ξέχασαν”, όμως, να γράψουν στην ανάρτησή τους ότι όλα αυτά τα συναισθήματα τα προκάλεσε η ομάδα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Υπόσχονται, πάντως, ότι θα διορθώσουν τα λάθη τους. Κάτι είναι κι αυτό. Τουλάχιστον αναγνωρίζουν ότι έκαναν λάθη.

Θα ήθελα πολύ να μάθω ποια ακριβώς θεωρούν ότι είναι τα λάθη τους. Για να ξέρω αν έχουν πραγματική επίγνωση των πραγματικών λαθών που έγιναν. Και, το κυριότερο: Ποιοι μας τα λένε αυτά; Οι επικοινωνιολόγοι της ΠΑΕ, που σκέφτηκαν να γράψουν τρεις σειρές, γενικόλογες και αόριστες, για να καταπραύνουν την απογοήτευση και τον θυμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ; Ο Ιβάν, που είδε πάλι να πέφτει θύμα κάκιστων επιλογών; Ο Λουτσέσκου που φαντάστηκε ότι θα πετύχει με ένα αδύναμο ρόστερ; Ο Μπότο που συνέβαλε στο να δημιουργηθεί μια ομάδα πιτσιρικάδων, μέτριων και παλαιμάχων;

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον μια επίσημη δημόσια τοοθέτηση του Ιβάν. Εχει μεγάλη σημασία να καταλάβουμε πώς σκέφτεται και τι ακριβώς αποφάσισε να κάνει για την επόμενη μέρα. Μακάρι να εμφανιστεί στο προσκήνιο και να απευθυνθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ, γιατί είναι πολλά τα ερωτηματικά του συσσωρεύτηκαν.

Ο Μπότο και να μιλήσει και να μη μιλήσει δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά. Δεν είναι αυτός που θα καθορίσει τη στρατηγική της ομάδας. Καλό θα ήταν, όμως, να μάθουμε αν αισθάνεται καλά με τις επιλογές τύπου Κουαλιάτα και Ρικάρντο, ή Νάσμπεργκ και Κεντζιόρα.

Ο Λουτσέκου μιλάει, δόξα τω Θεώ. Τα είπε εδώ, τα είπε και μόλις πήγε στη Ρουμανία. Τι είπε όμως; Και τι καταλαβαίνουμε από αυτά που είπε; Ιδού: «Τα αποτελέσματα που είχαμε είναι απολύτως φυσιολογικά, με μια εντελώς αλλαγμένη ομάδα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που φέτος απέκτησαν εμπειρία. Για όλους, ήταν μια κακή σεζόν. Για μένα είναι μια κανονική σεζόν. Αλλάξαμε πολλά πράγματα, κάναμε χώρο για νέους παίκτες. Ήταν μια μεταβατική χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Όταν κάνεις τόσες πολλές αλλαγές και χρησιμοποιείς νέους παίκτες, τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλεις. Όταν οι παίκτες δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία, είναι πιθανό να έχεις αυτά τα αποτελέσματα».

Νέοι παίκτες, που δεν είχαν εμπειρία... Αυτό βρήκε ο Λουτσέσκου ότι φταίει για τη φετινή παταγώδη αποτυχία και το επαναλαμβάνει σε κάθε πρότασή του. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε γιατί χρησιμοποίησε νεαρούς παίκτες. Ο Ρουμάνος πιπιλίζει την ίδια καραμέλα. Γιατί όμως; Είτε προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, είτε προσπαθεί να κοροιδέψει πρώτα τον εαυτό του και ύστερα όλους τους άλλους. Ο,τι και να ισχύει, είναι τραγικό.

Αλήθεια ποιοι ήταν οι νεαροί παίκτες, που εξ αιτίας της απειρίας του βούλιαξε ο ΠΑΟΚ; Οι εξής... 3,5: Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας και... μισή μερίδα από Ντάντας. Ο Κοτάρσκι έπαιξε υποχρεωτικά γιατί δεν υπάρχει κανένας Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο Κουλιεράκης έπαιξε υποχρεωτικά γιατί δεν υπάρχει κανένας Κάργας, κανένας Νάσμπεργκ και κανένας Κεντζιόρα. Ο Κωνσταντέλιας έπαιξε γιατί δεν υπήρχε τίποτε πίσω από Αντρια Ζίβκοβιτς και Νάρει και κανένας που να μπορεί να παίξει δεκάρι. Ο Ντάντας έπαιξε γιατί δεν υπήρχε Κούρτιτς και δεν θα μπορούσε να βγει όλη η σεζόν μόνο με Σβαμπ. Εκτός αυτού, ο Κοτάρσκι πρόσφερε πάρα πολλά, ο Κουλιεράκης και ο Κωνσταντέλιας άρχισαν να δημιουργούν υπεραξία κι αν ο Ντάντας είναι “λίγος” για τον ΠΑΟΚ δεν φταίει αυτός, γιατί δεν ήρθε με το ζόρι...

Με άλλα λόγια, αν δεν χρησιμοποιούσε αυτούς τους νεαρούς, μπορεί να μας πει ο Λουτσέσκου τι θα πετύχαινε φέτος; Εγώ λέω ότι θα πήγαινε χειρότερα. Σκεφτείτε ποιοι θα έπαιζαν στις θέσεις τους... Αρα, το πρόβλημα δεν ήταν οι ελάχιστοι πιτσιρικάδες που έβαλε στην ομάδα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, οι έμπειροι. Το πρόβλημα ήταν ότι το ρόστερ είχε γεμίσει από μέτριους και από ανήμπορους. Κι αυτούς όλους τους έφεραν ή τους κράτησαν στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου και ο Μπότο. Αυτό είναι που δεν μπορεί ή δεν θέλει να παραδεχτεί ο Λουτσέσκου. Κι όσο δεν το παραδέχεται, μειώνονται οι ελπίδες να αποκτήσει αυτό το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ ένα γεμάτο ποιοτικό ρόστερ που θα είναι ικανό να κατακτήσει τίτλο ή τίτλους και να κάνει μια καλή πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ.

ΥΓ. Αν δεν καταλάβουν και αυτός και ο Μπότο, θα εξακολουθούν να συζητούν με τον... Ολιβέιρα για ανανέωση συμβολαίου, ή θα σκέφτονται να κρατήσουν... Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί. Θα ψάχνουν άλλους Σάστρε και άλλους Νάσμπεργκ και Κεντζιόρα. Ισως να σκοπεύουν να κρατήσουν και Μουργκ με Νινούα. Για όνομα του Θεού...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.