Η Γουέστ Χαμ πέταξε εκτός την Άλκμααρ και πάει Πράγα

Metrosport Team18 Μαΐου 2023

Η Γουέστ Χαμ πήρε την πρόκριση στον τελικό του Conference League, πετώντας εκτός την Αλκμάαρ του Παυλίδη και του Χατζηδιάκου, νικώντας 1-0 στην Ολλανδία χάρη στο γκολ του Φορνάλς, και με το 2-1 του πρώτου αγώνα πάει στην Πράγα, που διεξαχθεί ο τελικός.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ολλανδοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν τους Άγγλους, καθώς και οι επτά τελικές της Άλκμααρ ήταν εκτός εστίας. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά και πάλι τους έλειψε η ποιοτική τελική.

Στο 90+4' οι Άγγλοι κλείδωσαν την πρόκριση, με την εξαιρετική ενέργεια του Φορνάλς, οποίος έκανε το 0-1 και έστειλε την ομάδα στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό μετά το 1976. Τότε είχε αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, γνωρίζοντας την ήττα από την Άντερλεχτ.

Άλκμααρ: Ράιαν, Σουγκοβάρα, Μπεουκένα, Χατζηδιάκος, Κερκέζ (85' Ντε Βιτ), Ράιντερς, Μάινανς (70' Ντε Βιτ), Κλάζι, φαν Μπρέντεροντ (78' Λάντο), Κάρλσον (85' Μέρντινκ), Παυλίδης.

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Κέρερ, Ζούμα, Αγκέρ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά (90+5' Ντόουνς), Μπόουεν, Μπενραχμά (75' Φορνάλς), Αντόνιο (85' Ινγκς).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.