Η γνωστή, πολύτιμη, συνταγή και ο βελτιωμένος Ματέο

Βασίλης Μάστορας27 Ιανουαρίου 2021

Ο Άρης τελικώς έχει αναγάγει σε… επιστήμη τις νίκες με ένα γκολ, χωρίς αυτό να είναι κακό. Από τη στιγμή που η ομάδα του Άκη Μάντζιου βάζει στο σακούλι της τούς πολύτιμους τρεις βαθμούς, δεν θα πρέπει να δίνει μία για το τελικό σκορ. Πολύ περισσότερο όταν αυτό έρχεται μ’ ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και συνολικά με εννέα τελικές προσπάθειες. Αριθμός που είναι πάνω από τον μέσο όρο των τελικών που δημιουργούν οι περισσότερες ομάδες της Super League1 σ’ έναν αγώνα.

Ο Άρης λοιπόν, χθες κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο και τη Λάρισα και να πετύχει την τρίτη σερί νίκη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει μπει για τα καλά και πάλι στις ράγες των επιτυχιών.

Ο Μάντζιος, τελικώς, στο μεγαλύτερο μέρος της ασπάσθηκε τη θεωρία «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις που έγιναν πριν από τον αγώνα, εμπιστεύτηκε του 10 από τους 11 ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν στη Ριζούπολη, όπου ο Άρης τα πήγε μια χαρά. Η μοναδική αλλαγή η χρησιμοποίηση του Ματέο Γκαρσία αντί του Σίλβα. Ο προπονητής του Άρη στήριξε για μία ακόμη φορά το σχηματισμό χωρίς καθαρόαιμο φορ, αλλά με τέσσερις μεσοεπιθετικούς, αλλά η ατυχία του χάλασε τα σχέδια. Ο Μαντσίνι στο 19’ αισθάνθηκε ενόχληση στον μηρό και αντικαταστάθηκε με τον Μάνο. Οπότε ο Άρης επέστρεψε στο κλασσικό 4-2-3-1 χάνοντας κομμάτι από την ταχύτητα στην εναλλαγή της μπάλας. Μέχρι τότε είχε προλάβει να δημιουργήσει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ (12ο, 13ο και 17ο) η οποίες δεν είχαν ως κατάληξη της μπάλας στα δίχτυα της Λάρισας.

Οι παίκτες του Άρη μάρκαραν ψηλά, έκλειναν τους διαδρόμους και κυνηγούσαν με κάθε τρόπο το γκολ. Είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα. Τελικώς το πανηγύρισαν στο 30ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο στην ουσία τελείωσε και ο αγώνας. Η Λάρισα δεν είχε ούτε μία ευκαιρία στο α’ ημίχρονο. Οι Θεσσαλοί στην αρχή προσπάθησαν να «κλέψουν» ένα καλό αποτέλεσμα κι όταν βρέθηκαν να χάνουν δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Συνολικά δημιούργησαν τρεις τελικές κι αυτές δεν ήταν κάτι το ξεχωριστό. Απλώς η ΑΕΛ στο β’ ημίχρονο πήρε μέτρα στο γήπεδο και διαμόρφωσε την κατοχή από το 67%-33% που ήταν στο α’ ημίχρονο σε 58%-42%. Τίποτε περισσότερο από μία ομάδα οποία έδειξε ότι χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Άρης στο β’ ημίχρονο πόνταρε περισσότερο στις ατομικές προσπάθειες των παικτών του και δεν είχε καθαρό μυαλό στις τελικές προσπάθειες. Κατέβασε στροφές σε σχέση με το πρώτα 45 λεπτά, παρότι στο 68ο μπήκαν στον αγώνα ξεκούραστοι οι Σίλβα, Ματίγια και Σάκιτς. Δημιούργησε όμως και πάλι ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποίησε.

Ο Άρης εκτός από τη νίκη κρατάει από τον χθεσινό αγώνα και την απόδοση του Ματέο Γκαρσία που ήταν βελτιωμένος. Ο Αργεντίνος τα πήγε καλά τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά. Κυνήγησε με πάθος το γκολ το οποίο όμως ούτε χθες το πέτυχε. Ο Σούνντγκρεν «έχτισε» από τα δεξιά πολλές επιθέσεις του Άρη, ενώ ο Σάσα αισθανόμενος την ασφάλεια που του δίνει η παρουσία του Τζέγκο έκανε πολλές προωθήσεις προς την περιοχή της Λάρισας.

Οι «κίτρινοι» πλέον περιμένουν με ανυπομονησία την… ενεργοποίηση του Μήτρογλου, στην παρουσία του οποίου στην ενδεκάδα ποντάρουν πολλά. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.