Η γνώριμη Αϊντχόβεν, η πρωτάρα Γρανάδα και η αδύναμη Ομόνοια

Χρύσανθος Δοβλέτογλου02 Οκτωβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στο 5ο γκρουπ του Europa League μαζί με την ολλανδική Αϊντχόβεν, την ισπανική Γρανάδα και την κυπριακή Ομόνοια. Το Metrosport.gr κάνει μία πρώτη καταγραφή των αντιπάλων του Δικεφάλου.  

Αϊντχόβεν  

Η ολλανδική ομάδα δεν είναι άγνωστη στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Την έχει αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν, τις σεζόν 2000-01 και 2001-02, για το πρώην Κύπελλο UEFA μετρώντας ισάριθμους αποκλεισμούς.  

Η αξία της, σύμφωνα με το transfermarkt, είναι στα 152.50 εκατ. ευρώ. Προπονητής της είναι ο 53χρονος Γερμανός, Ρότζερ Σμιντ, ο οποίος στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, έχει περάσει από Λεβερκούζεν και Σάλτσμπουργκ και προτιμάει, συνήθως, σαν σχηματισμό το 4-2-3-1.  

Πρόκειται για πολύ νεανικό σύνολο, με ηλικιακό μέσο στα 23.7 έτη, στο οποίο ξεχωρίζει ο 21χρονος Σουριναμέζος επιθετικός, Ντόνιελ Μάλεν. Οι πιο σημαντικές μεταγραφικές της κινήσεις ήταν η απόκτηση του αμυντικού μέσου, Ιμπραχίμ Σανγκαρέ από την Τουλούζ έναντι 9 εκατ. ευρώ και του διεθνούς Γερμανού αριστερού μπακ, Φίλιπ Μαξ, από την Άουγκσμπουργκ έναντι 8 εκατ. ευρώ.  

Έχει για έδρα το Φίλιπς Στάντιον, 35.000 θέσεων, και πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση, πίσω από Άγιαξ, Αλκμάαρ και Φέγενορντ. Στα πλέι οφ του Europa League απέκλεισε την Ρόζενμποργκ.

Γρανάδα  

Η Γρανάδα θα βρεθεί για πρώτη φορά στον δρόμο του ΠΑΟΚ, ενώ θα είναι η 5η συνολικά ισπανική ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος μετά τις Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ. Επίσης, συμμετέχει για πρώτη φορά στο Europa League.  

Η αξία της, σύμφωνα με το transfermarkt, είναι στα 88.43 εκατ. ευρώ. Προπονητής της είναι ο 39χρονος Ισπανός, Ντιέγκο Μαρτίνεζ, ο οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει ως βοηθός προπονητή στην Σεβίλλη και ως πρώτος προπονητής στην Οσασούνα και προτιμάει, συνήθως, σαν σχηματισμό το 4-1-4-1.  

Πρόκειται για σύνολο με ηλικιακό μέσο τα 27.5 έτη, στο οποίο είναι έντονο το ισπανικό στοιχείο. Στο ρόστερ της υπάρχουν δύο δανεικοί ποδοσφαιριστές από την Ρεάλ Μαδρίτης, ο 23χρονος σέντερ μπακ, Χεσούς Βαγιέχο και ο 21χρονος δεξιός επιθετικός, Αλμπέρτο Σόρο, ενώ ξεχωρίζει και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Κένεντι, που είναι δανεικός από την Τσέλσι. Οι πιο σημαντικές μεταγραφικές της κινήσεις ήταν η απόκτηση του κεντρικού επιθετικού, Λουίς Σουάρεζ από την Γουότφορντ έναντι 7 εκατ. ευρώ και του έμπειρου Γάλλου μέσου, Μαξίμ Γκοναλόν, από την Ρόμα έναντι 4 εκατ. ευρώ.  

Έχει για έδρα το Νουέβο Λος Κάρμενες, 19.336 θέσεων, και πέρσι τερμάτισε στην 7η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος. Στα πλέι οφ του Europa League απέκλεισε την Μάλμε.

Ομόνοια  

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά την κυπριακή ομάδα. Η πρώτη ήταν το μακρινό 1976, για το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπου είχε προκριθεί με μία νίκη 0-2 και μία ισοπαλία (1-1). Έπεσε στο Europa League μετά τον αποκλεισμό της από τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Champions League.  

Η αξία της, σύμφωνα με το transfermarkt, είναι στα 10.25 εκατ. ευρώ. Προπονητής της είναι ο 51χρονος Νορβηγός, Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, έχει περάσει από Στάμπαεκ, Βίντι, Λέγκια Βαρσοβίας και Μπλάκμπερν και προτιμάει σαν σχηματισμό το 4-4-2. Πρόκειται για σύνολο, με ηλικιακό μέσο στα 26.2 έτη, στο οποίο δεσπόζει στην κορυφή της επίθεσης ο γνωριμός μας, Φώτης Παπουλής, ενώ η πιο σημαντική μεταγραφική της κίνηση ήταν η απόκτηση του 32χρονου Σλοβάκου επιθετικού, Μιχάλ Ντουρίς, από την Ανόρθωση.  

Έχει για έδρα το ΓΣΠ, 22.859 θέσεων, και πέρσι στην διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω κορωνοϊού, βρισκόταν στην 1η θέση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.