Η γλυκιά «εκδίκηση» του Ντιέγκο

Κώστας Πετρωτός27 Σεπτεμβρίου 2021

Περί Ντιέγκο ο λόγος λοιπόν. Του Μπίσεσβαρ που θύμισε όμως… Μαραντόνα με όσα έκανε χθες κόντρα στην ΑΕΚ. Κανονικά δεν θα έπρεπε να αφιερώνουμε κείμενα για να γράφουμε τα αυτονόητα περί του σπάνιου ποδοσφαιρικού ταλέντου του. Με 175 επίσημα ματς, 27 γκολ και 35 ασίστ με την φανέλα του ΠΑΟΚ, η αναμενόμενη συζήτηση θα έπρεπε να είναι στην παρούσα φάση σε ποια θέση τον κατατάσσουμε διαχρονικά στην λίστα με τα καλύτερα δεκάρια του ΠΑΟΚ. Με την καθοριστική συμμετοχή του στο νταμπλ και τον αήττητο τίτλο πρωταθλήματος (40 ματς, 10 γκολ, 10 ασίστ) το 2019, με δύο ακόμη τίτλους στην πλάτη, αλλά και με παιχνίδια κόντρα στον Αγιαξ πριν δύο καλοκαίρια ή τον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό το 2017, θα ‘πρεπε να του είχε αναγνωριστεί η ταμπέλα του ξεχωριστού στην ιστορία του συλλόγου. Και ήταν ξεχωριστός και από άλλη άποψη, γιατί στην θητεία του στον Δικέφαλο έχει παίξει από 8άρι, εξτρέμ και δεκάρι, μέχρι και φουλ μπακ. ΚΑΙ αριστερό ΚΑΙ δεξί σε τρία 3-4-2-1.

Τι άλλο θα έπρεπε να είχε κάνει, δηλαδή, για να ανακηρυχθεί ως ένας από τους πιο προικισμένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ...

Κι όμως, και για τον αρτίστα Ντιέγκο, βρέθηκε τρόπος να απαξιωθεί, μέχρι να καταλήξει στον Απόλλωνα Λεμεσού, δανεικός στο περσινό δεύτερο εξάμηνο της σεζόν. Το να χρεώσουμε την ευθύνη της αποχώρησης του τότε στην κυπριακή ομάδα μόνο στον Πάμπλο Γκαρσία, θα ήταν άδικο. Από την ώρα που είχε φύγει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο διεθνής Σουριναμέζος πλέον έμοιαζε να μην έχει καθαρό ρόλο στο πλάνο του νέου ΠΑΟΚ, είχε πέσει και αυτός θύμα μας συνολικά άγαρμπης τακτικής να αποσυρθούν από το προσκήνιο οι invincibles, λες και ξαφνικά δεν μπορούσαν να προσφέρουν το παραμικρό. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι συνιστούσε την πιο τίμια λύση, γι΄ αυτόν τον ποδοσφαιριστή, αφού δεν έπαιζε στον ΠΑΟΚ να πάει σε έναν άλλο σύλλογο για να είναι ενεργός. Σε παίκτες σαν τον Ντιέγκο δεν ταιριάζει κανείς άλλος ρόλος πλην εκείνου του πρωταγωνιστή.

Η περίοδος στην Κύπρο λειτούργησε μάλλον αποσυμπιεστικά για τον Ντιέγκο. Ξέφυγε από μία κατάσταση μόνιμης φθοράς που τον είχε φέρει σε θέση ακόμη και να μπαίνει στην διαδικασία να απαντά σε επικριτικά μηνύματα οπαδών στους λογαριασμούς του στα social media. Ο δανεισμός ήταν μάλλον μονόδρομος και του έδωσε την δυνατότητα να πάρει λίγη απόσταση από το περιβάλλον του ΠΑΟΚ και να ηρεμήσει. Στην Κύπρο, με καθαρό μυαλό, είδε πραγματικά τι είχε κερδίσει από την θητεία του στον ΠΑΟΚ, στάθμισε τα πολλά οφέλη που είχε ως παίκτης του Δικεφάλου και πόσο ισχυρή ήταν η σχέση που ανέπτυξε τον σύλλογο.

Αν δεν υπήρχε η αλλαγή προπονητή, ο Ντιέγκο δεν θα έμενε πιθανότατα στην Τούμπα. Μπαίνοντας, όμως, στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου, το πιθανότερο θα ήταν να φέρει μία πρόταση από μία άλλη ομάδα και να του δοθεί η ελευθερία του, τιμής ένεκεν για όσα είχε προσφέρει και άπαντες αναγνωρίζουν στην Τούμπα.

Ο Λουτσέσκου έχει βρει το κουμπί του «Μπίσε»

Όλα αυτά ήταν όπως τα περιγράψαμε παραπάνω, μέχρι να αναλάβει το τιμόνι του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός ζήτησε την παραμονή του στην ομάδα και του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού γνωρίζει πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία του. Για όσους έχουν ισχυρό μνημονικό, θα θυμούνται μία συνέντευξη του Λουτσέσκου σε κυπριακό περιοδικό όταν ο «Μπίσε» είχε πάει στον Απόλλωνα Λεμεσού. Την είχε πάρει ο δικός μας, ο Δημήτρης ο Μπασμπαρέλας, για λογαριασμό του περιοδικού και ο 52χρονος τεχνικός είχε πει πολλά και άκρως ενδιαφέροντα για την σχέση του με τον Σουριναμέζο. «Από την πρώτη στιγμή που νιώσει ότι δεν τον εκτιμάει κάποιος, τότε χάνει την εμπιστοσύνη του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του: «Πρέπει να τον κάνεις να νιώσει απαραίτητος». Κι αυτό έκανε ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ, από την μέρα που επέστρεψε. Ζήτησε την παραμονή του στην Τούμπα, από το ματς με την Μποέμιανς εκτός, του έδωσε τον ρόλο του οργανωτή των επιθέσεων του ΠΑΟΚ και εξελίχθηκε στο πρώτο βιολί της ομάδας. Πλέον, ο Μπίσεσβαρ παίζει και για τον προπονητή του, αλλά και με εξτρά κίνητρο να αποδείξει ότι κακώς είχε μείνει στο περιθώριο στον Δικέφαλο και-το κυριότερο- θέλει να δώσει απαντήσεις σε όλους όσοι τον υποτίμησαν και μείωσαν την αξία του. Το ζεστό χειροκρότημα και οι ιαχές «Μπίσε», «Μπίσε» στο φινάλε του ματς χθες ήταν για εκείνον το καλύτερο παράσημο για μία εμφάνιση βγαλμένη από τις καλύτερες βραδιές του. Χθες, ο 33χρονος άσος δεν ήταν απλά ο αρτίστας που περίμενε την μπάλα για να δράσει. Συμμετείχε και σε άλλους τομείς παιχνιδιού, γύριζε πίσω για να καλύψει χώρους και να μαρκάρει, έφτανε στο κέντρο για να πάρει την μπάλα και να οργανώσει επίθεση. «Φώναζε», σε όλους: «κοιτάξτε με, είμαι εδώ και δεν μπορείτε, κάποιοι από εσάς, να με αμφισβητήσετε πλέον».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.