Η Γιουνάιτεντ με Ράσφορντ και Κασεμίρο επέστρεψε στους τίτλους

Κωστής Παναγιώτου26 Φεβρουαρίου 2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του League Cu απέναντι στη Νιουκάστλ, με τον Κασεμίρο και τον Ράσφορντ να είναι οι "χρυσοί" σκόρερ για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από έξι χρόνια λειψανδρίας


κόκκινοι διάβολοι" με την κατάκτηση του φετινού League Cup, έφτασαν τα 67 τρόπαια στην ιστορία τους και ισοφάρισαν το ρεκόρ της Λίβερπουλ. Αυτός ήταν ο πρώτο τίτλος για τον Τεν Χαγκ στο πάγκο της Γιουνάιτεντ, ενώ ιστορικής σημασίας παιχνίδι είναι και για τον Ντε Χέα, οποίος ξεπέρασε τον Πέτερ Σμάιχελ σε απαραβίαστες εστίες.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Στα πρώτα 20 λεπτά του τελικού οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές και χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με τις "καρακάξες" να πατούν καλύτερα και να έχουν την πρώτη μεγάλη στιγμή με τον Σεν-Μαξιμέν να σουτάρει εντός περιοχής, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε.

Η λύση για τη Γιουνάιτεντ ήρθε από ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Λουκ Σο στο 33ο λεπτό, με τον Κασεμίρο να νικάει συμπαίκτες και αντιπάλους στον αέρα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κάριους.

Έξι λεπτά αργότερα η ομάδα του Τεν Χαγκ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μάρκους Ράσφορντ (39') να συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Βέχορστ, με τον Άγγλο επιθετικό να έχει και τη βοήθεθα της τύχης, καθώς το σουτ του κόντραρε στον Μπότμαν.

Μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Βέχορστ προσπάθησε να δώσει προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του, αλλά ο Κάριους είχε απάντηση στο σουτ του Ολλανδού και η Γιουνάιτεντ πήγε στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ της.

Όπως ήταν το λογικό η Νιουκάστλ ανέβασε τις γραμμές της όσο περνούσε ο χρόνος, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο, με τον Ράσφορντ να φεύγει στην αντεπίθεση στο 74ο λεπτό, αλλά επιχείρησε να τελειώσει τη φάση εκτός περιοχής και ο Κάριους απέκρουσε.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού οι "καρακάξες" έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν και να κάνουν ροντέο τις τελευταίες στιγμές του αγώνα, αλλά ο Ντε Χέα κράτησε το μηδέν και επιβεβαίωσε ξανά πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Προπονητής: Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ (46' Γουάν Μπισάκα), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Φρεντ (69' Ζάμπιτσερ), Καζεμίρο, Άντονι (82' Σάντσο), Φερνάντες, Ράσφορντ (88' Μαγκουάιρ), Βέχορστ (69' Μακτόμινεϊ).

Νιουκάστλ (Προπονητής: Χάουι): Κάριους, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ (46' Ίσακ), Γκιμαράες (78' Γουίλοκ), Ζοέλιντον, Αλμιρόν (90+1' Άντερσον), Γουίλσον (90+1' Ρίτσι), Σεν Μαξεμέν (78' Μέρφι).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.