Η Γιουνάιτεντ έβαψε κόκκινο το ντέρμπι του Μάντσεστερ με τρομερή ανατροπή

Κωστής Παναγιώτου14 Ιανουαρίου 2023

Σε μια αναμέτρηση για γερά νεύρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στη συμπολίτισσα Σίτι, φέρνοντας τούμπα το ντέρμπι σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, με τους Φερνάντες και Ράσφορντ να είναι οι χρυσοί σκόρερ για την ομάδα του Τεν Χαγκ.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" μείωσαν στον ένα βαθμό τη διαφορά από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (39 β.), έχοντας 38 βαθμούς και βρίσκονται πλέον μόνοι τους στην 3η θέση της Premier League, αφήνοντας πίσω τους τη Νιούκαστλ, ενώ προσωρινά είναι στο -6 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, η οποία αγωνίζονται αύριο στην έδρα της Τότεναμ (15/1, 18:30).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά χωρίς να καταφέρουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0).

Στο 60ο λεπτό του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ, μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Ντε Μπρόινε έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά και ο Γκρίλις με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους "πολίτες".

Στο 78ο λεπτό η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπρούνο Φερνάντες (1-1). Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς την πάσα στο κενό χώρο κυνήγησε ο εκτεθειμένος Ράσφορντ, ωστόσο ο Φερνάντες ήρθε από πίσω του και με σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα μέτρησε μετά από λίγα λεπτά, με τους παίκτες της Σίτι να είναι έξαλλοι με τον διαιτητή.

Τέσσερα λεπτά (82΄) αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή, με τον Μάρκους Ράσφορντ να κάνει το 2-1, ύστερα από γύρισμα του Γκαρνάτσο στην αντίπαλη περιοχή και προβολή του Άγγλου επιθετικού, οποίος διανύει περίοδο φορμαρίσματος, πετυχαίνοντας το 8ο γκολ του μετά την επανέναρξη των υποχρεώσεων των συλλόγων. Tο σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Γιουνάιτεντ νικήτρια, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη, η οποία μπορεί να φανεί χρυσή στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στα τελευταία 7 παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις ο Ράσφορντ μετράει 8 τέρματα και δύο ασίστ, όντας ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής της Premier League.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Προπονητής: Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Βαράν, Σο, Μαλάσια (90+3΄Μαρτίνες), Φρεντ, Κασεμίρο (90+2' ΜακΤόμινεϊ), Ράσφορντ (90+2΄Μαγκουάιρ), Έρικσεν (72΄Γκαρνάτσο), Φερνάντες, Μαρσιάλ.

Μάντσεστερ Σίτι (Προπονητής: Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Ακέ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (57΄Γκρίλις), Μαχρέζ, Χάαλαντ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.