Η Γεωργία θέλει να διεκδικήσει τον τελικό του Champions League 2028

Metrosport Team22 Απριλίου 2024

Η Γεωργία θα βάλει υποψηφιότητα προκειμένου η Τιφλίδα να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League 2028. 

«Οικοδέσποινα» του τελικού του Champions League 2028 θέλει να είναι η Γεωργία, καθώς εκτός των άλλων κατασκευάζεται νέο υπερσύγχρονο στάδιο στην Τιφλίδα που θα είναι έτοιμο μέχρι τότε, όπως ανακοίνωση ο Γεωργιανός πρωθυπουργός Ηρακλί Κομπαχίτζε.

«Θα κατασκευάσουμε ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 70.000 θεατών και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε αγώνες υψηλότερου επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Champions League», είπε ο Κομπαχίτζε.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης το στάδιο θα είναι βρετανικού τύπου, χωρίς στίβο, για να επιτρέψει μια πιο συναισθηματική σχέση μεταξύ αθλητών και φιλάθλων.

Πρόσθεσε ότι το νέο γήπεδο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί και αγώνες ράγκμπι, θα κατασκευαστεί στην περιοχή Βαζιάνι, 25 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Γεωργίας, δίπλα στο νέο αεροδρόμιο.

Το σημερινό γήπεδο, Dinamo Arena, που χτίστηκε επί Σοβιετικής Ένωσης και ανακατασκευάστηκε μετά την ανεξαρτησία της Γεωργίας, έχει χωρητικότητα 55.000 θεατών.

Προηγουμένως, η κυβέρνηση ενέκρινε το έργο κατασκευής του νέου αεροδρομίου της Τιφλίδας, με εκτιμώμενο κόστος 1,26 δισεκατομμυρίων δολάρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.