Η φυσική απουσία του Ιβάν…

Αρις Νικολάκης14 Απριλίου 2021

Ακούμε συνεχώς – και το πράττουμε με προσοχή και σεβασμό – τις αλλεπάλληλες αναφορές στην παρατεταμένη απουσία του Ιβάν Σαββίδη από την Ελλάδα. Σε αυτήν αποδίδουν, όσοι την αναφέρουν με επίταση, την αιτία ή.. Μία από τις αιτίες και δη την κυρίαρχη, τα ασυμμάζευτα (αγωνιστικά) εφετινά χάλια του ΠΑΟΚ.

Και να μας συμπαθούν, όσοι βαριά έκφραση θεωρούν τα χάλια αλλά... Αυτήν συνήθως χρησιμοποιούν οι φίλοι του δικεφάλου μετά από κάθε – κι είναι πολλά, πάρα πολλά είναι εφέτος – ατυχές (sic) αποτέλεσμα της ομάδας τους.

Να μη μείνουμε πάντως, στις λέξεις. Να πάμε στις πράξεις…

Πόσα θα άλλαζαν και πόσο θα άλλαζαν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ και πέρυσι κι εφέτος εάν κι εφ’ όσον δεν ήταν ανελλιπώς απών ο Ιβάν Σαββίδης; Απορούμε επειδή έτσι ή αλλιώς ουδέποτε ήταν ανελλιπώς παρών. Οι πολυσχιδείς επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν, όσο κι εάν διακαώς το επιθυμούσε, να είναι στην Ελλάδα. Δεν ερχόταν συχνά. Κι όταν ερχόταν έμενε ελάχιστα. Δεν πήγαινε καν στο γήπεδο.

Εν τούτοις ο ΠΑΟΚ και Κύπελλα κατέκτησε και Πρωταθλήματα. Η έννοια της ύπαρξης του Ιβάν Σαββίδη και της οικογένειας του γενικά, ήταν ζωοδόχος πηγή για τον ΠΑΟΚ. Δεν έδινε ζωή μόνο η φυσική του παρουσία. Έδινε κι η έννοια της ύπαρξης του από την ημέρα κατά την οποία πήρε στα χέρια του τα γκέμια της ΠΑΕ. Με ευεργετικές ωφέλειες και για τον Ερασιτέχνη και για την ΚΑΕ…

Και στο κάτω κάτω της γραφής δεν έριξε δα και μαύρη πέτρα πίσω του. Η φυσική του παρουσία λείπει από τον ΠΑΟΚ. Ουδέν άλλο! Οι αποφάσεις λαμβάνονται με τον ίδιο ρυθμό που λαμβάνονταν. Οι αντιδράσεις συμβαίνουν, με τον ίδιο ρυθμό που συνέβαινα. Κι οι παρεμβάσεις του επικοινωνιακά δεν λείπουν από παράγοντες, προπονητές και παίκτες της ΠΑΕ.

Ως εκ τούτων επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως η έλλειψη της φυσικής παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη και της οικογένειας του από την Ελλάδα δικαιολογεί τον ΠΑΟΚ για τα (αγωνιστικά) χάλια του. Αντίθετα η επίκληση της – την ακούμε με πολλή προσοχή και σεβασμό – μάλλον τον εκθέτει. Τούτο δε, επειδή όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στην ΠΑΕ όφειλαν, να υπερβούν εαυτούς. Για να τιμήσουν τον Ιβάν Σαββίδη και την οικογένεια του επειδή τιμούν όλους, μα όλους ανεξαιρέτως στην ΠΑΕ με την εμπιστοσύνη τους.

Η φυσική του απουσία και μόνον αυτή δεν έπρεπε, να αποτελεί – κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη – μήτε ως αιτιολογία, μήτε ως δικαιολογία είναι για τα (αγωνιστικά) χάλια του ΠΑΟΚ. Κατά τα άλλα η παρουσία του αποφέρει ανελλιπώς τις συνήθεις ατελεύτητες ευεργετικές ωφέλειες της. Αντίθετα, σπουδαιότατο κίνητρο θα έπρεπε, να είναι η πολυσυζητημένη φυσική απουσία για όσους στην ΠΑΕ (κυρίως στην ομάδα της αναφερόμαστε) ευεργετούνται από τον Ιβάν Σαββίδη και την οικογένεια του. Δυστυχώς, για τον ΠΑΟΚ δεν είναι. Κατά την πάντα ταπεινή μας – επιμένουμε – άποψη τούτο βλάπτει σοβαρά την υγεία του…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.