Η «φωτιά» προ του Ιντέγε, ο Νιγηριανός και οι σταθερές Ροζ και Βέλεθ

Παναγιώτα Χαλκιά06 Ιουνίου 2020

Την είσοδο του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος κέρδισε επάξια ο Άρης ενώ βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Η ρεβάνς με την ΑΕΚ εκκρεμεί και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα τα δώσουν όλα οι παίκτες για να φέρουν ένα τρόπαιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μετά από χρόνια.

Η χρονιά ήταν περίεργη. Ο Σάββας Παντελίδης αποχαιρέτησε νωρίς και στη θέση του ήρθε ο Μίκαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός κλήθηκε να αλλάξει τον εντός αγωνιστικού χώρου προσανατολισμό της ομάδας και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Παρέλαβε ένα σύνολο που εστίαζε αισθητά στην αμυντική λειτουργία, δεν είχε αυτοματισμούς και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το πλούσιο υλικό που διέθετε στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Καθώς περνούσε ο καιρός η επίθεση άρχισε να παράγει περισσότερο αλλά όχι σε ικανοποιητικό βαθμό. Η ομάδα παρήγαγε φάσεις αλλά δυσκολευόταν να τις μετουσιώσει σε γκολ. Κάτι που της κόστισε σε αρκετά παιχνίδια. 38 γκολ σε 289 τελικές (δηλαδή 1/ 7.6) δεν είναι και λίγα αλλά θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα. 

Ερωτηματικό ο Ιντέγε

Πολλοί είναι εκείνοι που κατακρίνουν την παρουσία του Μπράουν Ιντέγε στον Άρη. Ο Νιγηριανός επιθετικός σίγουρα δεν έδειξε το λιοντάρι που κρύβει μέσα του αλλά βοήθησε το παιχνίδι του Άρη. Η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα δεν ήταν και ιδιαίτερα στενή καθώς σε 27 συμμετοχές κατάφερε να παραβιάσει την εστία του αντιπάλου μόλις εννέα φορές. Το ρόλο του «killer» δεν μπορείς να του το δώσεις. Όμως, δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την συνεισφορά του. Γιατί; Ο Νιγηριανός δεν είναι απλά ένας ακόμη παίκτης στην ενδεκάδα, είναι εκείνος που απασχολούσε την άμυνα και δημιουργούσε χώρους στους συμπαίκτες του.

Γκάμα, Ντιγκινί και Φετφατζίδης

Πίσω από τον Ιντέγε μια εξάδα παικτών φρόντιζε να επωφελείται από την παρουσία του και να τινάζει τα αντίπαλα δίχτυα. Συνολικά σημείωσαν το 64% των τερμάτων της ομάδας.

Ο Ματίγια συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και επιβεβαίωσε ότι με μια μόνο ενέργεια μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες του παιχνιδιού, ο Γκάμα έδειξε ότι ένας τραυματισμός δεν μπορεί να του βάλει φρένο ενώ ο Λούκας Σάσα απέδειξε ότι μπορεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Μανώλης Σιώπης.

Ευχάριστη έκπληξη ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό και από κομπάρσος έγινε πρωταγωνιστής, αλλά και ο Ντάνιελ Λάρσον που έμοιαζε… κουρασμένος αρχικά αλλά μεταμορφώθηκε σε ένα εκρηκτικό, ταχύτατο και ενεργητικό άτι που παρέσυρε την ομάδα στο ρυθμό του. Η αξία του Νικολάς Ντιγκινί αδιαμφισβήτητη. Ένα μοντέρνο «οχτάρι» που βοηθά στην άμυνα και αποτελεί το καλύτερο έρεισμα στην επίθεση.

Πήρε γκολ από την άμυνα

Άκρως παραγωγικοί είναι οι αμυντικοί του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Φραν Βέλεθ και Λίντσεϊ Ροζ δεν περιορίσθηκαν μόνο στα αμυντικά τους καθήκοντα αλλά έβγαιναν στην επίθεση με κάθε ευκαιρία. Πρόσθεσαν επτά τέρματα, δημιούργησαν άλλα τέσσερα και χάρισαν βαθμούς στην ομάδα

Αναλυτικά η επιθετική συμβολή των παικτών:

ΠΑΙΚΤΗΣ

ΓΚΟΛ

ΑΣΙΣΤ

ΙΝΤΕΓΕ

7

0

ΛΑΡΣΟΝ

4

4

ΝΤΙΓΚΙΝΙ

5

1

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ

3

7

ΓΚΑΜΑ

8

2

ΜΑΤΙΓΙΑ

1

4

ΣΑΣΑ

3

0

ΜΑΝΤΣΙΝΙ

0

1

ΒΕΛΕΘ

4

1

ΡΟΖ

3

3

ΚΟΡΧΟΥΤ

0

2

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.